Σε χαμηλό 3 ετών τα επιχειρηματικά deals παγκοσμίως λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 3 ετών τα επιχειρηματικά deals παγκοσμίως λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας
Η αξία των συμφωνιών αναμένεται να φτάσει τα 2,7 τρισ. δολάρια για το σύνολο του 2023, μειωμένη κατά 39% σε σχέση με το 2022.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τρίων ετών υποχώρησαν οι επιχειρηματικές συμφωνίες παγκοσμίως για το α' εξάμηνο του 2023, εν μέσω της αβεβαιότητας που έχουν οι εταιρείες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Refinitiv, στο πρώτο μισό τους έτους οι επιχειρηματικές συμφωνίες έφτασαν σε αξία τα 1,3 τρισ. δολάρια, ποσό μειωμένο κατά 37% σε σχέση με το α΄εξάμηνο του 2022. Ακόμα, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσό από το πρώτο μισό του 2020, όταν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού «πάγωσε» τις επιχειρήσεις και τα deals τους.

Η συμβουλευτική Bain & Co εκτιμά πως η αξία των επιχειρηματικών συμφωνιών διεθνώς θα φτάσει τα 2,7 τρισ. δολάρια για το σύνολο του 2023, μειωμένη κατά 39% σε σχέση με το 2022 και στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίες 10ετίας.

Η Bain ανέφερε πως ο αριθμός των deals από την αρχή του 2023 έως και τις 18 Ιουνίου ήταν μειωμένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 202, σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ.

«Οι επενδυτές βλέπουν σημάδια αβεβαιότητας: Πού θα πάνε τα επιτόκια; Πού πηγαίνει ο πληθωρισμός; Πώς μπορώ να υπολογίσω τον πληθωρισμό στην αύξηση των εσόδων αυτού του στόχου τα τελευταία δύο χρόνια;» δήλωσε η Σουσάν Κούμαρ, αντιπρόεδρος Εξαγορών και Συγχωνεύσεων στην Bain. «Και οι πωλητές, εξίσου, μπορούν να υιοθετήσουν την αντίθετη άποψη του, ξέρετε, έχουμε αναπτύξει αυτή την επιχείρηση, είναι σταθερή και θα τιμολογήσουμε στα επίπεδα που θέλουμε» πρόσθεσε η ίδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Κοντά σε υψηλό 15 ετών τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

IEA: Οι επενδύσεις στα κρίσιμα μέταλλα θα μειώσουν τις ελλείψεις στις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider