Κάνει πίσω το ΤΧΣ για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στην Εθνική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάνει πίσω το ΤΧΣ για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στην Εθνική

«Πίσω κάνει» το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Εθνική Τράπεζα.

Αυτό πληροφορείται το insider.gr, από κύκλους του ΤΧΣ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ.

Οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για «υπεύθυνη στάση» από την πλευρά του ΤΧΣ, μετά και την παρέμβαση – νωρίτερα τη Δευτέρα – μέσω e-mail του Rolf Klug, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΕΚΤ και στελέχους του SSM στον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργο Μιχελή.

Το εν λόγω mail ήταν απάντηση σε σχετικό ερώτημα που είχε απευθύνει το ΤΧΣ στον SSM σχετικά με το τι πιστεύει για τις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα.

Στο email - που αποτέλεσε ανεπίσημη επικοινωνία προς την ηγεσία του ΤΧΣ, αλλά ξεκάθαρη απάντηση για το ζήτημα - το στέλεχος του SSM τόνισε πως θα ήταν καλό να αποφευχθεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Εθνική Τράπεζα, αλλά εάν αυτό δεν επιτευχθεί, θα μπορούσαν οι όποιες αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης να αφορούν μόνον στο πρόσωπο του προέδρου και των δύο συνδικαλιστών που μετέχουν στο ΔΣ της Εθνικής.

Ο Rolf Klug δεν έκρυψε την προτίμηση του οι αποφάσεις για τις διοικητικές αλλαγές στην Εθνική να ληφθούν κατά την τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2017 και όχι σε έκτακτη γενική συνέλευση μέσα στο Δεκέμβριο όπως έχει αποφασίσει το ΤΧΣ. Αναγνωρίζει δε πως ενδεχομένως θα προκληθεί πρόβλημα εάν το ΤΧΣ άρει την εμπιστοσύνη του προς το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής.

«Η Εθνική Τράπεζα χρειάζεται ομαλότητα, όταν έχουμε τόσα θέματα ανοιχτά. Η φιλοδοξία του σχεδίου αναδιάρθρωσής μας, καθιστά επιτακτικό αυτή τη στιγμή το να έχουμε καλές και στενές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με τα οποία συνεργαζόμαστε και έχουμε επαφές, πρωτίστως με τους μετόχους μας και τους επόπτες μας» τόνισε, νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών της τράπεζας για διάφορα τρέχοντα θέματα.

Ο κ. Φραγκιαδάκης, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, σημείωσε: «Ξέρω πως όλοι διαβάζετε και αγωνιάτε, το ίδιο και εμείς. Η πρόθεσή μας είναι μέσα από όλο αυτό, όμως να βγούμε ενωμένοι, ώστε τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο. Γι' αυτό, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εξομάλυνσης της σχέσης μας με το Ταμείο. Δεν υπήρχε πρόθεση ρήξης της σχέσης με το ΤΧΣ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider