Rio Tinto: Ο κολοσσός των μεταλλευμάτων «κόβει» τις εκτιμήσεις για παραγωγή αλουμινίου και χαλκού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rio Tinto: Ο κολοσσός των μεταλλευμάτων «κόβει» τις εκτιμήσεις για παραγωγή αλουμινίου και χαλκού
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως περιμένει μικρότερη παραγωγή και βωξίτη στο σύνολο του έτους, του κύριου συστατικού για την παραγωγή αλουμινίου.

Σε υποβάθμιση των στόχων για την παραγωγή αλουμινίου και χαλκού στο σύνολο του 2023 προχώρησε η Rio Tinto, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική του κόσμου.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η Rio Tinto αναμένει πως η συνολική παραγωγή αλουμίνας θα κινηθεί μεταξύ των 7,4 και των 7,7 εκατ τόνων, έναντι 7,7 με 8 εκατ. τόνους στο προηγούμενο guidance. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση είπε πως η Queensland Alumina στην Αυστραλία έχει ξεκινήσει πρωτοβουλίες για να βελτιώσει τα ποσοστά παραγωγής.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως περιμένει μικρότερη παραγωγή και βωξίτη στο σύνολο του έτους, του κύριου συστατικού για την παραγωγή αλουμινίου.

Χαλκός και σιδηρομετάλλευμα

Ακόμα, η Rio Tinto μείωσε την καθοδήγησή της για το σύνολο του έτους για τον ραφιναρισμένο χαλκό σε 160.000 έως 190.000 τόνους, από 180.000 έως 210.000 τόνους στο προηγούμενο guidance, επικαλούμενη μια ευρύτερη από την αρχικά αναμενόμενη ανακατασκευή του χυτηρίου της Kennecott στις ΗΠΑ.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως οι αποστολές σιδηρομεταλλεύματος το 2023 αναμένεται τώρα να είναι στο ανώτερο μισό του προηγούμενου guidance της, των 320 έως 335 εκατ. μετρικών τόνων.

Η εταιρεία, η οποία στηρίζεται στο χαλυβουργικό σιδηρομετάλλευμα για το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της, δήλωσε ότι απέστειλε 79,1 εκατ. τόνους του εμπορεύματος από τα ορυχεία σιδηρομεταλλεύματος της Αυστραλίας στο β' τρίμηνο του έτους, μειωμένο κατά 1% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Renault: Αύξηση 13% στις συνολικές πωλήσεις οχημάτων το α' εξάμηνο, με «οδηγό» την Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider