Carvana: Συμφωνία για μείωση του χρέους κατά 1,2 δισ. δολάρια - Ράλι για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Carvana: Συμφωνία για μείωση του χρέους κατά 1,2 δισ. δολάρια - Ράλι για τη μετοχή
Θα μειώσει τα απαιτούμενα έξοδα τόκων σε μετρητά κατά περισσότερα από 430 εκατ. δολάρια ετησίως για τα επόμενα 2 χρόνια.

Η αμερικανική εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana ανακοίνωσε την Τετάρτη πως έφτασε σε συμφωνία με ομολογιούχους για τη μείωση του συνολικού ανεξόφλητου χρέους της κατά 1,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το deal θα εξαλείψει περισσότερο από το 83% των μη εξασφαλισμένων λήξεων των ομολόγων της Carvana του 2025 και 2027 και θα μειώσει τα απαιτούμενα έξοδα τόκων σε μετρητά κατά περισσότερα από 430 εκατ. δολάρια ετησίως για τα επόμενα 2 χρόνια.

Όπως σημείωσε η Carvana, η συμφωνία αναδιάρθρωσης κάλυπτε περίπου 5,2 δισ, δολάρια σε ομόλογα ανώτερης εξασφάλισης και περιλαμβάνει την Apollo Global Management, τον μεγαλύτερο ομολογιούχο της. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι πιστωτές θα λάβουν νέα εξασφαλισμένα ομόλογα.

Το χρέος της Carvana πριν από τη συμφωνία ήταν περίπου 8,5 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 5,7 δισ ή 74,5%, σε μη εξασφαλισμένα ομόλογα.

Μετά από τη συμφωνία, η μετοχή της Carvana ενισχύεται άνω του 10% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street, ενώ πρόσκαιρα έφτασε και σε άνοδο 30%.

«Μαζεύτηκαν» οι ζημίες στο β' τρίμηνο

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα της κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου του 2023.

Οι ζημίες ανήλθαν σε 58 εκατ. δολάρια ή 55 σεντ ανά μετοχή έναντι ζημιών 238 εκατ. δολαρίων ή 2,35 δολαρίων ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν ζημίες 1,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 2,97 δισ. δολάρια από 3,88 δισ. δολάρια στο β' τρίμηνο του 2022, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Η Tesla ζητά να αυξήσει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο του Βερολίνου

Rio Tinto: Ο κολοσσός των μεταλλευμάτων «κόβει» τις εκτιμήσεις για παραγωγή αλουμινίου και χαλκού

ΗΠΑ: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της ενεργειακής Halliburton

gazzetta
gazzetta reader insider insider