Twitter: Ο Έλον Μασκ αλλάζει το logo, λέγοντας «αντίο σε όλα τα πουλιά»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Ο Έλον Μασκ αλλάζει το logo, λέγοντας «αντίο σε όλα τα πουλιά»
Το site του Twitter αναφέρει ότι το λογότυπό του, που απεικονίζει ένα μπλε πουλί, είναι «το πιο αναγνωρίσιμο περιουσιακό μας στοιχείο».

Την απόφαση για την αλλαγή του logo του Twitter γνωστοποίησε ο επικεφαλής της πλατφόρμας, Έλον Μασκ, με ανάρτηση του στο Twitter τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Μασκ ανέφερε πως «σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα του Twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά. Αν ένα αρκετά καλό λογότυπο X αναρτηθεί απόψε, θα το κάνουμε να βγει σε παγκόσμια κλίμακα αύριο».

Παράλληλα, ο ίδιος πόσταρε ένα σύντομο βίντεο με ένα «Χ» που τρεμοπαίζει, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους θητείας του Μασκ από τον Οκτώβριο που αγόρασε το Twitter, η εταιρεία άλλαξε την εταιρική της επωνυμία σε X Corp, αντικατοπτρίζοντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου να δημιουργήσει μια «σούπερ εφαρμογή» όπως το WeChat της Κίνας, μετέδωσε το Reuters.

Το «πιο αναγνωρίσιμο περιουσιακό μας στοιχείο»

Το site του Twitter αναφέρει ότι το λογότυπό του, που απεικονίζει ένα μπλε πουλί, είναι «το πιο αναγνωρίσιμο περιουσιακό μας στοιχείο. Γι' αυτό το προστατεύουμε τόσο πολύ».

Υπενθυμίζεται πως το logo του Twitter αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από τον σκύλο Shiba Inu του Dogecoin, ο οποίος τελικά βοήθησε να προστεθούν έως και 4 δισ. δολάρια στην αγοραστική αξία του νομίσματος.

Η πιο πρόσφατη επιπλοκή του Twitter ήταν μια αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία οφείλει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις πρώην εργαζομένων.

Η εταιρεία του Μασκ έχει απολύσει περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό της για να μειώσει το κόστος από τότε που αγόρασε την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider