Η χειρότερη χρονιά της 10ετίας για τους CEOs: Πάνω από 1.000 αποχωρήσεις σε 7 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η χειρότερη χρονιά της 10ετίας για τους CEOs: Πάνω από 1.000 αποχωρήσεις σε 7 μήνες
Πάνω από 1.000 CEO έχουν εγκαταλείψει τη θέση τους σε επτά μήνες. Η μέση θητεία ενός διευθύνοντος συμβούλου έχει μειωθεί σημαντικά, από τα 12 έτη σε 5-7 χρόνια

Ανησυχητικές διαστάσεις αποκτά ο ρυθμός αποχωρήσεων διευθυντικών στελεχών από τις θέσεις τους, καθώς η απόδοσή τους –και η συμπεριφορά τους– υπόκειται σε αυξημένο έλεγχο από τα διοικητικά συμβούλια.

Αναλυτικότερα, πάνω από 1.000 CEΟs έχουν αποχωρήσει φέτος τις εταιρείες στις οποίες εργάζονταν, σύμφωνα με μια έκθεση της Challenger, Gray & Christmas. Πρόκειται για αύξηση 33% συγκριτικά με πέρυσι και το υψηλότερο σύνολο τους πρώτους επτά μήνες του έτους από τότε που η εταιρεία έρευνας προσωπικού άρχισε να παρακολουθεί τις αποχωρήσεις, το 2002.

Η μέση θητεία ενός διευθύνοντος συμβούλου έχει μειωθεί σημαντικά, από τα 12 έτη σε 5-7 χρόνια τώρα, σύμφωνα με αναλυτές. «Ενώ συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις αποχωρήσεις συνήθως δεν αποκαλύπτονται, είναι προφανές ότι όλο και περισσότεροι CEO αποχωρούν λόγω των νέων πιέσεων που έχει ο ρόλος τους, του ανελέητου ρυθμού των αλλαγών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, των δικών τους ενεργειών», έγραψαν οι αναλυτές, σύμφωνα με το CNN.

Ο ρόλος του διευθύνοντος συμβούλου αλλάζει γρήγορα και τα διοικητικά συμβούλια αγωνίζονται να κρατήσουν τους μετόχους ευχαριστημένους. Να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Μπερνάρντ Λούνεϊ αποχώρησε την Τρίτη, αφού παραδέχτηκε ότι δεν ήταν «πλήρως διαφανής» όσον αφορά τις «σχέσεις με τους συναδέλφους του», σύμφωνα με δήλωση του πετρελαϊκού κολοσσού.

Ήταν λιγότερο από τέσσερα χρόνια στη θέση, αλλά είχε ενταχθεί στην εταιρεία το 1991 σε ηλικία 21 ετών ως μηχανικός γεωτρήσεων και από εκεί ανέβηκε στην κορυφαία θέση της ιεραρχίας. Αλλά εκτός από τις ηθικές παραβάσεις, οι επενδυτές ήταν απογοητευμένοι με την απόδοσή του πολύ πριν από την παραίτησή του. Όσο ήταν στο «τιμόνι» ο Λούνεϊ, η BP έγινε η μόνη μεγάλη εταιρεία πετρελαίου με στόχο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυτή τη δεκαετία. Οι μέτοχοι δεν ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την απόφαση – ή με την τιμή της μετοχής της BP, η οποία υστερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στο κέντρο της πόλης

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Κονδύλια ΕΕ: Διπλό ανάχωμα για φυσικές καταστροφές & ανάπτυξη - Το μεγάλο στοίχημα, τα επόμενα βήματα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider