Metro Bank: Έκλεισε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 925 εκατ. λιρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metro Bank: Έκλεισε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 925 εκατ. λιρών
«Ανάσα» για τη βρετανική τράπεζα, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα που είδε τη μετοχή της να κατρακυλά.

Η Metro Bank έχει κλείσει συμφωνία για ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 925 εκατομμυρίων λιρών (1,1 δισ. δολάρια), με το deal να επιβάλει κούρεμα 40% σε ορισμένους κατόχους ομολόγων, ενώ θα δει τον Κολομβιανό χρηματοδότη Jaime Gilinski να αναλαμβάνει έλεγχο της. Η μετοχή της πραγματοποιεί ράλι μετά την είδηση που ξεπερνά το 26%.

Όπως αναφέρει το Bloomebrg, η συμφωνία δίνει «ανάσα» στη βρετανική τράπεζα, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα που είδε την τιμή της μετοχής της να κατρακυλά και αρκετούς επενδυτές να υποβάλουν προσφορές για την εξαγορά της.

Το πακέτο αποτελείται από αύξηση κεφαλαίου 325 εκατομμυρίων λιρών και αναχρηματοδότηση χρέους αξίας 600 εκατομμυρίων λιρών, ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση της, επιβεβαιώνοντας παλαιότερη αναφορά του Bloomberg. Τα φρέσκα κεφάλαια περιλαμβάνουν 150 εκατομμύρια λίρες για νέα μετοχικά κεφάλαια και 175 εκατομμύρια λίρες σε νέα ομόλογα bail-in που λήγουν το 2028 και υποστηρίζονται από υπάρχοντες επενδυτές.

«Το πακέτο που ανακοινώθηκε δίνει τη δυνατότητα στην τράπεζα να επιδιώξει την ανάπτυξη και να βασιστεί στο θεμελιώδες έργο που αναλήφθηκε τα τελευταία τρία χρόνια», ανέφερε ο Gilinski σε δήλωση του. Και πρόσθεσε ότι «είμαι ενεργός επενδυτής στη Metro Bank από το 2019».

Ως μέρος της συμφωνίας, η Metro θα αναγκάσει την απομείωση κατά 40% των 250 εκατομμυρίων λιρών των ομολόγων της Tier 2 και να επεκτείνει το υπόλοιπο τους έως το 2034.

Επίσης, τα αξίας 350 εκατομμυρίων λιρών ανώτερα ομόλογα της Metro που συνυπολογίζονται στο MREL, ή στην Ελάχιστη Απαίτηση για Ίδια Κεφάλαια και Αποδεκτές Υποχρεώσεις, θα επεκταθούν μέχρι το 2028.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Τέταρτη συνεχόμενη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Νορβηγία: Συρρικνώθηκε 0,2% η οικονομία τον Αύγουστο - Η πρώτη φορά σε 4 μήνες

Exxon Mobil: Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος για σεξουαλική επίθεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider