ING: Τα υψηλά επιτόκια ενίσχυσαν τα κέρδη τριμήνου - Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2,5 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ING: Τα υψηλά επιτόκια ενίσχυσαν τα κέρδη τριμήνου - Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2,5 δισ. ευρώ
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να αγοράσει μετοχές αξίας έως και 2,5 δισ. ευρώ. τη δεύτερη μεγάλη επαναγορά μετοχών της φέτος.

Ενισχυμένα κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε την Πέμπτη η ING Groep, επωφελούμενη από τα υψηλότερα επιτόκια, ενώ προανήγγειλε μεγαλύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να αγοράσει μετοχές αξίας έως και 2,5 δισ. ευρώ. τη δεύτερη μεγάλη επαναγορά μετοχών της φέτος. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η ING θα ανακοίνωνε εξαγορά περίπου 1,5-2 δισ. ευρώ.

Οι προσπάθειες της ΕΚΤ να τιθασεύσει τον πληθωρισμό με μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων ενίσχυσαν τα έσοδα από δανεισμό. Οι τράπεζες μπόρεσαν να εξασφαλίσουν υψηλότερα κέρδη χρεώνοντας τους πελάτες περισσότερο για πίστωση, ενώ πληρώνουν ελάχιστους τόκους στις καταθέσεις, ανταμείβοντας τους μετόχους με αγορές μετοχών και μερίσματα.

«Η τροχιά του κόστους μας αρχίζει να μειώνεται καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί, το κόστος κινδύνου πάει καλά», δήλωσε ο Tanate Phutrakul, οικονομικός διευθυντής της ING, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Η ισχυρή κεφαλαιακή θέση μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό», προσέθεσε αναφερόμενος στην επαναγορά μετοχών.

Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,98 δισ. ευρώ σε σύγκριση με εκτιμήσεις για κέρδη 1,9 δισ. ευρώ σε έρευνα αναλυτών του Bloomberg.

Η ING δήλωσε ότι θα έχει επιστρέψει περίπου 7 δισ. ευρώ στους μετόχους συνολικά το 2023, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων και του πλήρους ποσού της επαναγοράς.

Τα καθαρά κέρδη από τόκους, η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει η τράπεζα από δάνεια και πληρώνει για καταθέσεις, ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών παρά την αύξηση κατά 24% στα 4,03 δισ. ευρώ από ένα χρόνο πριν. Οι προβλέψεις για ζημίες από δάνεια ήταν 183 εκατ. ευρώ, επεσήμανε η ING, μικρότερες από τις εκτιμήσεις.

Νωρίτερα φέτος, η ING είπε ότι θα μειώσει τον δείκτη Tier 1 σε περίπου 12,5% έως το 2025, καθώς διανέμει πλεονάζον κεφάλαιο. Το μέτρο διαμορφώθηκε στο 15,2% στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η τράπεζα ολοκλήρωσε μια επαναγορά 1,57 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shell: Μεγάλα κέρδη στο τρίμηνο - Ξεπέρασαν τα 6 δισ. δολάρια, κοντά στις εκτιμήσεις

BP: Ραγδαία πτώση κερδών τριμήνου - Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Εφορία: «Κλειδώνουν» οι δηλώσεις ΦΠΑ από το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider