Nvidia: Deal 4,3 δισ. δολαρίων με την YTL Power της Μαλαισίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Deal 4,3 δισ. δολαρίων με την YTL Power της Μαλαισίας
O αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός της Nvidia θα συνεργαστεί με το utilities unit της μαλαισιανής YTL, για την ανάπτυξη υποδομής τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, μία επενδυτική συμφωνία ύψους 4,3 δισ. δολαρίων. 

O αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός της Nvidia θα συνεργαστεί με το utilities unit της μαλαισιανής YTL, για την ανάπτυξη υποδομής τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, μία επενδυτική συμφωνία ύψους 4,3 δισ. δολαρίων.

Η πρώτη φάση αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τα μέσα του 2024, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της YTL Power International.

To Reuters ανακοίνωσε σε αποκλειστικότητα την Παρασκευή, πως Nvidia και YTL, ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις για να συνεργαστούν επάνω σε μία υποδομή τεχνητής νοημοσύνης, που θα περιλαμβάνει υπερυπολογιστές και cloud computing, με το project να αναναμένεται να είναι εγκατεστημένο σε ένα data center στην πολιτεία Johor.

Σύμφωνα με το deal, οι εταιρείες θα συνεργαστούν για να κατασκευάσουν τις γρηγορότερους υπερυπολογιστές της Μαλαισίας, χρησιμοποιώντας ημιαγωγούς της Nvidia και η YTL Power International θα χρησιμοποιήσει επίσης την cloud computing πλατφόρμα της Nvidia για να δημιουργήσει ένα μεγάλο μοντέλο γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης στα μαλαισιανά, σύμφωνα με την YTL Power.

Με ανάρτηση του στο Χ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Anwar Ibrahim, έκανε γνωστό πως η συνεργασία μεταξύ Nvidia και YTL θα δημιουργήσει μία επένδυση ύψους 4,29 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών ανταγωνισμού η επένδυση στην OpenAI

Galaxy Cosmos Mezz: Από 20/12 η επιστροφή κεφαλαίου 0,1064 ευρώ/μετοχή

Medicon: Διαψεύδει δημοσιεύματα για πωλήσεις από βασικούς μετόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider