Η Berkshire του Μπάφετ έκοψε στο μισό το ποσοστό της στην HP

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Berkshire του Μπάφετ έκοψε στο μισό το ποσοστό της στην HP
Η Berkshire μείωσε το μερίδιό της στην HP σε 5,2%, από περίπου 10%, ενώ εξακολουθεί να κατέχει περίπου 51,5 εκατ. μετοχές της, αξίας περίπου 1,56 δισ. δολαρίων.

Σχεδόν στο μισό έκοψε τη συμμετοχή της στην HP Inc. η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, ενώ ο Καρλ Άικαν μείωσε το ποσοστό του στη FirstEnergy Corp. και παραιτήθηκε από μια θέση στο διοικητικό της συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Berkshire μείωσε το μερίδιό της στην HP σε 5,2%, από περίπου 10%, ενώ εξακολουθεί να κατέχει περίπου 51,5 εκατ. μετοχές της, αξίας περίπου 1,56 δισ. δολαρίων, με βάση την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας στα 30,37 δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, η Berkshire δεν είναι πια η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της HP, καθώς υποχώρησε στην τρίτη θέση, πίσω από τις Vanguard Group και BlackRock Fund Advisors, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Παράλληλα, ο Andrew Teno, στέλεχος της Icahn Group, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της FirstEnergy, με ισχύ στις 8 Δεκεμβρίου. Η θέση αυτή είχε ως προϋπόθεση την κατοχή μεριδίου τουλάχιστον 1,5%.

Σημειώνεται πως ο Άικαν απέκτησε συμμετοχή στην FirstEnergy τον Φεβρουάριο του 2021 και κατείχε το 2,5% στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απάντηση Zara στο μποϊκοτάζ για καμπάνια με «άρωμα» Γάζας: «Συγγνώμη για την παρεξήγηση»

Δικαστική ήττα για τη Google και το Play store - Η Epic Games αλλάζει τα app stores

Συμφωνία - «κλειδί» στην υγεία: Η AstraZeneca εξαγοράζει την Icosavax για 1,1 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider