Λιγοστεύει ο χρόνος για το Μαρινόπουλο

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιγοστεύει ο χρόνος για το Μαρινόπουλο

Ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος της συμφωνίας του Μαρινόπουλου με το Σκλαβενίτη». Αυτό τονίζουν στο insider.gr, παράγοντες της αγοράς επισημαίνοντας ότι όσο ο χρόνος κυλάει αντίστροφα χωρίς την έκδοση απόφασης (η υπόθεση έχει περάσει πλέον στη δικαιοσύνη), στενεύουν τα περιθώρια για την υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Νομικοί κύκλοι της Μαρινόπουλος τονίζουν ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει δικαστική απόφαση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα είναι πλήγμα για την αρχική συμφωνία, καθώς θα έχει χαθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η ενδιάμεση χρηματοδότηση αφορά την πληρωμή μισθοδοσίας των εργαζομένων της Μαρινόπουλος αλλά και η κάλυψη όλων των λειτουργικών εξόδων.
Ήδη παρατηρείται αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, γεγονός που έχει προκαλέσει την αναστάτωση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με όσους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμπλέκονται στην υπόθεση (εργοδότες, πολιτικούς, δικαστικούς φορείς κ.λ.π.) με απαίτηση να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η υπόθεση και γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και από όλους εκφράστηκε η κατανόησή τους. Ο καθένας ξεχωριστά μας διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συναίσθηση της σημασίας της υπόθεσης αυτής, ότι κατανοεί την αγωνία μας για τον κίνδυνο της απώλειας των πάνω από 11.000 θέσεων εργασίας και όλοι μας διαβεβαίωσαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, στο επίπεδο που αναλογεί στον καθένα, για να μην υπάρχουν άσκοπες καθυστερήσεις.

Κανένας δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο υιοθετήθηκε από όλους η αντίληψη του κόστους που θα επιφέρει για τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους και όχι μόνο, μια πιθανή καθυστέρηση πέραν του τέλους Δεκέμβρη όπου και τελειώνει η ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στην περίπτωση που η δικαστική απόφαση πάει για τον….Φεβρουάριο του 2017, τότε το deal θα ακυρωθεί, με μεγάλες συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider