Warner Bros Discovery: Έχασε τις εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Warner Bros Discovery: Έχασε τις εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο
Έχασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για το κλείσιμο του 2023 η Warner Bros Discovery λόγω της απουσίας κυκλοφοριών υπερπαραγωγών που προκάλεσαν οι παρατεταμένες απεργίες στο Χόλιγουντ, αλλά και λόγω της αδύναμης διαφημιστικής αγοράς.

Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το κλείσιμο του 2023 η Warner Bros Discovery, λόγω της απουσίας κυκλοφοριών υπερπαραγωγών που προκάλεσαν οι παρατεταμένες απεργίες στο Χόλιγουντ, αλλά και λόγω της αδύναμης διαφημιστικής αγοράς.

Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας και των media, που δημιουργήθηκε το 2022 από την ένωση WarnerMedia και Discovery, ανέφερε συνολικά έσοδα 10,28 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, χάνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 10,35 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Τα διαφημιστικά έσοδα στο τμήμα δικτύων της μειώθηκαν κατά 12% στα 1,95 δισ. δολάρια.

​Η καθαρή ζημία της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 400 εκατ. δολάρια, ή 16 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με ζημιά 2,1 δισ. δολαρίων, ή 86 σεντς ανά μετοχή, κατά την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος David Zaslav έχει δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών και στη συρρίκνωση του χρέους της εταιρείας. Η Warner Bros. Discovery κατέβαλε χρέος 1,2 δισ. δολαρίων το τρίμηνο και 5,4 δισ. δολάρια χρέος το 2023. Η εταιρεία έχει ακόμη 44,2 δισ. δολάρια ακαθάριστου χρέους.

Η συνδρομητική υπηρεσία ροής της εταιρείας, Max, έκλεισε το 2023 κερδοφόρα, με προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 103 εκατ. δολαρίων.

Η Warner Bros Discovery είχε 97,7 εκατομμύρια συνδρομητές streaming στο τέλος του τριμήνου, από 95,1 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Παρά το τέλος των δύο καλοκαιρινών απεργιών στο Χόλιγουντ από συγγραφείς και ηθοποιούς, τα στούντιο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία νέου περιεχομένου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Allianz: Καλύτερα των εκτιμήσεων λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο -Αποκάλυψε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών €1 δισ.

Deutsche Telekom: Προβλέπει αύξηση των κερδών κατά 6% για το 2024

JPMorgan Chase: Πούλησε για πρώτη φορά μετοχές της ο Τζέιμι Ντάιμον

gazzetta
gazzetta reader insider insider