Uber: Αύξηση εσόδων 15% το πρώτο τρίμηνο αλλά και ζημία 654 εκατ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Αύξηση εσόδων 15% το πρώτο τρίμηνο αλλά και ζημία 654 εκατ.
Ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα έσοδα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Uber για το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο η  εταιρεία ridesharing σημείωσε μια απροσδόκητη καθαρή ζημία.

Ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα έσοδα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Uber για το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο η εταιρεία ridesharing σημείωσε μια απροσδόκητη καθαρή ζημία.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα αυξημένα κατά 15%, στα 10,13 δισ., κερδίζοντας για λίγο την πρόβλεψη των 10,11 δισ. που αναμένει η LSEG, αλλά και ζημιά 32 σεντ ανά μετοχή, δηλαδή 654 εκατ. δολάρια.

Η Uber ανακοίνωσε EBITDA 1,38 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, μία εκτίναξη 82% σε σύγκριση με ένα χρόνο πίσω και πάνω από τις εκτιμήσεις των 1,32 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε ακαθάριστες κρατήσεις 37,65 δισ. δολαρίων για την περίοδο, κάτι που είναι μικρότερο από τα 37,93 δισ. δολάρια που αναμένονται από τους αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount.

Ο αριθμός των ενεργών χρηστών της πλατφόρμας έφτασε τα 149 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 15% σε ετήσια βάση από 130 εκατομμύρια.

Για το δεύτερο τρίμηνο η Uber περιμένει τα EBITDA να κυμανθούν ανάμεσα σε 1,45 δισ. δολάρια και 1,53 δισ., με το μέσο όρο των 1,49 δισ. να ξεπερνά την εκτίμηση των αναλυτών που βλέπουν 1,47 δισ. σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Επίσης, περιμένει ακαθάριστες κρατήσεις, στο φάσμα των 38,75 δισ. δολαρίων και 40,25 δισ., κάτω από την πρόβλεψη των 40,04 δισ.

Οι μετοχές της Uber υποχωρούν περισσότερο από 6% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Τετάρτη.

Η έκθεση της Uber έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Lyft, όπου τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, ενώ βλέπει ισχυρές αποδόσεις στο τρέχον τρίμηνο.

«Το ευρύτερο αναπτυξιακό μας χαρτοφυλάκιο όχι μόνο αναπτύσσεται γρήγορα, αλλά παρουσιάζει επίσης βελτιωμένη κερδοφορία σε κλίμακα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάρα Κοσροβσάχι.

«Η ζήτηση για την Uber παραμένει ισχυρή σε ολόκληρη την πλατφόρμα μας, υποστηριζόμενη από τη βελτιωμένη εμπειρία μας στην αγορά, τη συνεχή μετατόπιση των καταναλωτικών δαπανών από τα αγαθά στις υπηρεσίες και την τάση για on-demand μεταφορά και παράδοση» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TikTok: Μηνύει τις ΗΠΑ για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου

Toyota: Βλέπει 20% μείωση στα ετήσια κέρδη μετά το ρεκόρ του Q4

Siemens Energy: Aναβαθμίζει το guidance, αλλάζει CEO στην προβληματική Gamesa - Άλμα 12% της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider