ΒΒΑ: Η κινεζική κοινοπραξία της BMW συμπλήρωσε την παραγωγή έξι εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΒΒΑ: Η κινεζική κοινοπραξία της BMW συμπλήρωσε την παραγωγή έξι εκατομμυρίων αυτοκινήτων
Η BMW ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου επιπρόσθετη επένδυση 20 δισ. γιουάν (2,57 δισ. ευρώ) στην βάση παραγωγής που διατηρεί στην πόλη Σενγιάνγκ.

Ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο BMW i5 εξήλθε την Τετάρτη από την γραμμή παραγωγής που βρίσκεται στην πόλη Σενγιάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λιαονίνγκ, σηματοδοτώντας την παραγωγή έξι εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την κοινοπραξία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, BMW Brilliance Automotive (BBA).

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε 15 μήνες μετά από την ολοκλήρωση της παραγωγής πέντε εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την ίδια κοινοπραξία.

Η BMW ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου επιπρόσθετη επένδυση 20 δισεκατομμυρίων γιουάν (2,57 δισεκατομμυρίων ευρώ) στην βάση παραγωγής που διατηρεί στην πόλη Σενγιάνγκ.

Η επένδυση αυτή θα αναβαθμίσει την τεχνολογική καινοτομία στο εργοστάσιο της ΒΒΑ στην περιοχή Νταντόνγκ της Σενγιάνγκ, το οποίο αναμένεται ότι θα αποτελέσει την βάση για την τοπική παραγωγή των μοντέλων νέας γενιάς της BMW από το 2026, τα οποία, είναι γνωστά ως NEUE KLASSE.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Premia Properties: Άλμα 21% στη λειτουργική κερδοφορία τριμήνου

Βγήκε από την ύφεση η Βρετανία - Άνοδος ΑΕΠ 0,6% το 1ο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider