Emirates: Υψηλή κερδοφορία στο έτος χάρη στην υψηλή ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Emirates: Υψηλή κερδοφορία στο έτος χάρη στην υψηλή ζήτηση
Ισχυρή άνοδο στα ετήσια κέρδη εμφάνισε η Emirates Airline, χάρη στην υψηλή ζήτηση, ενώ η μεταφορική ικανότητα ανέκαμψε σε επίπεδα σχεδόν που υπήρχαν πριν την πανδημία.

Ισχυρή άνοδο στα ετήσια κέρδη εμφάνισε η Emirates Airline, χάρη στην υψηλή ζήτηση, ενώ η μεταφορική ικανότητα ανέκαμψε σε επίπεδα σχεδόν που υπήρχαν πριν την πανδημία.

Ο όμιλος που εδρεύει στο Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι κέρδισε 5,1 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο σε σύγκριση με 3 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% στα 37,4 δισ. δολάρια. Το περιθώριο κέρδους του ομίλου ανήλθε στο 13,6% από 9,1%.

Το ταμειακό της υπόλοιπο αυξήθηκε κατά 11% στο επίπεδο-ρεκόρ των 12,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η συνολική δυναμικότητα επιβατών και φορτίου αυξήθηκε κατά 20% το οικονομικό έτος, ανακάμπτοντας σχεδόν στα προ πανδημίας επίπεδα. Εν τω μεταξύ, ο λόγος των καθισμάτων που χρησιμοποιήθηκαν προς το σύνολο της χωρητικότητας αυξήθηκε στο 79,9%, από 79,5%.

Η Emirates αναμένει ότι η ζήτηση των πελατών θα παραμείνει ισχυρή τους επόμενους μήνες και ότι οι προοπτικές για το οικονομικό έτος 2025 είναι θετικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ξεκινά το πρόγραμμα πώλησης ομολόγων 138 δισ. δολαρίων

H Arm σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ημιαγωγούς τεχνητής νοημοσύνης το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider