Κίνα: Ξεκινά το πρόγραμμα πώλησης ομολόγων 138 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ξεκινά το πρόγραμμα πώλησης ομολόγων 138 δισ. δολαρίων
Σε μια προσπάθεια να τονώσουν την οικονομία, οι κινεζικές αρχές ξεκινούην την Παρασκευή το πρόγραμμα πώλησης μακροχρόνιων ομολόγων συνολικής αξίας 1 τρισ. γουάν (138 δισ. δολ.) που είχαν ανακοινώσει τον Μάρτιο.

Σε μια προσπάθεια να τονώσουν την οικονομία, οι κινεζικές αρχές ξεκινούν την Παρασκευή το πρόγραμμα πώλησης μακροχρόνιων ομολόγων συνολικής αξίας 1 τρισ. γουάν (138 δισ. δολ.) που είχαν ανακοινώσει τον Μάρτιο.

Η κεντρική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει ένα μπαράζ πωλήσεων φέτος με την έκδοση 30ετών ομολόγων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό βάζει τέλος στους πολλούς μήνες κερδοσκοπικών στοιχημάτων για το πότε τα ομόλογα -μόλις η τέταρτη φορά που εκδίδεται το είδος τους- θα πωλούνταν.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ εντείνει τη δημοσιονομική στήριξη για να βοηθήσει την οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει πιέσεις από τη στεγαστική κρίση και την αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη. Οι κρατικές δαπάνες για υποδομές - τις οποίες θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τα ομόλογα - θα είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η Κίνα θα επιτύχει τον ετήσιο στόχο ανάπτυξης περίπου 5%, που είναι πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Η ώθηση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μπορούσε να είναι έως και μία ποσοστιαία μονάδα, δήλωσε ο Xing Zhaopeng του Australia & New Zealand Banking Group.

«Ο χρόνος έκδοσης των ομολόγων πιθανότατα αποσκοπεί στην αντιστάθμιση του αντίκτυπου» των προστατευτικών δασμών που απειλούν να εφαρμόσουν οι ΗΠΑ σε βάρος των κινεζικών αγαθών, είπε, επικαλούμενος επίσης την αβεβαιότητα ενόψει και της συνεδρίασης του Κομμουνιστικού Κόμματος για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.

Ομόλογα με 20 ετή και 50 ετή διάρκεια θα προσφέρονται από τις 24 Μαΐου και τις 14 Ιουνίου, αντίστοιχα. Οι δημοπρασίες των τίτλων θα συνεχιστούν έως ότου μια τελική παρτίδα που αποτελείται από ομόλογα 30 ετών κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Το υπουργείο από την μεριά του δεν αποκάλυψε το ποσό των ομολόγων που θα πωληθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπαράζ νέων projects στη Γαλλία: Amazon, Microsoft, Morgan Stanley μεταξύ των επενδυτών

Η Τουρκία ανακοίνωσε τριετές πρόγραμμα λιτότητας κατά του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider