Sony: Πτώση 7% στα ετήσια κέρδη το 2023 - Άλμα στα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sony: Πτώση 7% στα ετήσια κέρδη το 2023 - Άλμα στα έσοδα
Ο ιαπωνικός γίγαντας παιχνιδιών κατέγραψε έσοδα 13 τρισ. γεν το 2023, σε μια άνοδο 19% σε επίπεδο έτους.

Η Sony ανέφερε την Τρίτη πτώση 7% στα ετήσια κέρδη για το οικονομικό έτος 2023 εν μέσω της αποδυνάμωσης που καταγράφεται στο τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της και της «ναυαρχίδας» της, του PlayStation. Eιδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη της Sony για ολόκληρη την χρονιά, ανήλθαν σε 1,2 τρισ. γεν μειωμένα κατά 7% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για την πρώτη «βουτιά» σε ετήσιο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

Η πτώση των τριμηνιαίων εσόδων έρχεται αφότου η Sony αναθεώρησε επί τα χείρω τον Φεβρουάριο τις προβλέψεις της για τη δημοφιλέστερη κονσόλα της, το PlayStation 5. Είχε δηλώσει ότι περίμενε να πουλήσει 21 εκατομμύρια PS5 το οικονομικό έτος, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 25 εκατ. κονσόλες. Ο ιαπωνικός γίγαντας παιχνιδιών κατέγραψε έσοδα 13 τρισ. γεν το 2023, σε μια άνοδο 19% σε επίπεδο έτους.

Πάντως, στο α' τρίμηνο του 2024 που έληξε τον Μάρτιο κατέγραψε έσοδα 3,5 τρισ. γεν (22,4 δισ. δολάρια) έναντι πρόβλεψης για 2,89 τρισ. γεν αναμενόμενα, αυξημένα κατά 14% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο ενώ τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 229,4 δισ. γεν έναντι πρόβλεψης για 236,81 δισ. γεν, σηματοδοτώντας άλμα 57% από έτος σε έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέχρι τέλος Ιουνίου παίρνει άδεια λειτουργίας η Snappi, πρώτη ελληνική neobank

Anglo American: Αποχωρεί από διαμάντια, πλατίνα και άνθρακα - «Πολεμά» την εξαγορά από BHP

Prodea Investments: Πώς και γιατί η ΑΕΕΑΠ δίνει έμφαση στο hospitality – «Σκανάρει» ξενοδοχεία και για εξαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider