Οδεύει προς πτώχευση η Red Lobster

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδεύει προς πτώχευση η Red Lobster
Η Red Lobster αναμένεται να κηρύξει πτώχευση έως τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα που ήρθε λίγο μετά την απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων με θαλλασσινά να κλείσει απότομα δεκάδες εστιατόρια.

Η Red Lobster αναμένεται να κηρύξει πτώχευση έως τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα που ήρθε λίγο μετά την απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων με θαλασσινά να κλείσει απότομα δεκάδες εστιατόρια.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα αναμένεται πριν την Ημέρα των Πεσόντων (29 Μαΐου) - ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg News μετέδωσε ότι η Red Lobster έχει προσλάβει συμβούλους και εξετάζει το ενδεχόμενο πτώχευσης, επικαλούμενη τα υψηλά κόστη μισθώσεων και εργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ESJ, η εταιρεία επιβαρύνεται με χρέος εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και ελπίζει ότι η πτωχευτική διαδικασία θα της δώσει την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί με τους διαχειριστές των εστιατορίων και να κλείσει μια συμφωνία με τους πιστωτές που θα της επιτρέψουν να διατηρήσει τη δραστηριότητά της.

Τη Δευτέρα, μια εταιρεία ρευστοποίησεων ανακοίνωσε ότι βάζει σε πλειστηριασμό τουλάχιστον 48 τοποθεσίες της Red Lobster μαζί με ό,τι περιλαμβάνουν.

Στην ιστοσελίδα της Red Lobster την Τρίτη έγραφε ότι 87 εστιατόρια σε 27 πολιτείες των ΗΠΑ είναι «προσωρινά κλειστά».

Η Thai Union Group η οποία ελέγχει μερίδιο πλειοψηφίας στην Red Lobster, είχε αναφέρει τον Μάρτιο ότι βρίσκεται ενεργά σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές και ότι ελπίζει να έχει πουλήσει το μερίδιό της στην αλυσίδα εστιατορίων έως τα τέλη του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider