Amazon Web Services: Σχεδιάζει επενδύσεις 7,8 δισ. ευρώ σε υποδομές cloud στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon Web Services: Σχεδιάζει επενδύσεις 7,8 δισ. ευρώ σε υποδομές cloud στη Γερμανία
Επενδύσεις ύψους 7,8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,44 δισ. δολάρια) στη Γερμανία έως το 2040 σχεδιάζει η Amazon όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, καθώς δημιουργεί μια υποδομή cloud computing ειδικά για την Ευρώπη.

Επενδύσεις ύψους 7,8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,44 δισ. δολάρια) στη Γερμανία έως το 2040 σχεδιάζει η Amazon όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, καθώς δημιουργεί μια υποδομή cloud computing ειδικά για την Ευρώπη.

Την περασμένη χρονιά η Amazon Web Services ανακοίνωσε σχέδια για αποθήκευση δεδομένων σε servers που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να προστατεύσει το απόρρητο δεδομένων για κυβερνήσεις και πελάτες σε βιομηχανίες που υπόκειται σε εκτενείς κανονιστικές ρυθμίσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει πολλά κέντρα δεδομένων στο γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου μέχρι το τέλος του 2025, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες, όπως αναφέρει το Reuters.

Η νέα επένδυση θα υποστηρίξει κατά μέσο όρο 2.800 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε τοπικές γερμανικές επιχειρήσεις κάθε χρόνο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα η AWS ανακοίνωσε επίσης ότι θα βοηθήσει την Telefonica Germany να μεταφέρει ένα εκατομμύριο πελάτες 5G στην πλατφόρμα cloud της από τα τέλη του μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπαράζ νέων projects στη Γαλλία: Amazon, Microsoft, Morgan Stanley μεταξύ των επενδυτών

Η Amazon επενδύει επιπλέον 9 δισ. δολάρια στη Σιγκαπούρη για το cloud

Microsoft: Θα δαπανήσει 4 δισ. ευρώ για cloud και ΑΙ στη Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider