Intralot: Πώς θα μπει σε Χρηματιστήριο των ΗΠΑ - Πού διεκδικεί νέα συμβόλαια

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intralot: Πώς θα μπει σε Χρηματιστήριο των ΗΠΑ - Πού διεκδικεί νέα συμβόλαια
«Φουλάρει τις μηχανές» για είσοδο στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ η Intralot, με ποιον τρόπο θα γίνει. Νέα συμβόλαια στις γνωστές αγορές – στόχους των ΗΠΑ, της Αυστραλίας ή του Καναδά, θα διεκδικήσει την επόμενη χρονική περίοδο.

«Φουλάρει τις μηχανές» για είσοδο στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ η Intralot. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ομίλου, Σ. Κόκκαλης, στο πλαίσιο της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στην οποία έδωσε και συγχαρητήρια τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League, η Intralot θα κινηθεί και προς την κατεύθυνση της εισόδου σε χρηματιστηριακή αγορά της Αμερικής (ΗΠΑ). Με το μοντέλο που αναζητείται να περιλαμβάνει τόσο την αυτόνομη εισαγωγή όσο και τη στρατηγική συμμαχία με χρηματοοικονομικό γκρουπ ή με ομοειδή εταιρεία, με γνώμονα την ενίσχυση του μεγέθους της Intralot.

Παράλληλα, νέα συμβόλαια στις γνωστές αγορές - στόχους των ΗΠΑ, της Αυστραλίας ή του Καναδά, θα διεκδικήσει ο όμιλος την επόμενη χρονική περίοδο, ενώ, να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, η Intralot προωθεί αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο.

Στους διαγωνισμούς αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Νικολακόπουλος, πρόεδρος και CEO της Intralot Inc, τονίζοντας πως ήδη έχουν προκηρυχθεί projects που διεκδικεί η Intralot, ενώ ακολουθούν και νέες προκηρύξεις, με την εταιρεία να εστιάζει κυρίως σε έργα λοταρίας και VLT monitoring.

Οι στόχοι, αφορούν στις αγορές Βόρεια Ντακότα, Μιζούρι, Τέξας, Αριζόνα, Μέριλαντ αλλά και σε Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά (Κεμπέκ) αλλά και του ΟΠΑΠ (VLTs). Στην Τουρκία η θυγατρική Βilyoner αυξάνει το μερίδιο αγοράς της, στο Μαρόκο επεκτάθηκε το συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια στο κομμάτι λοταρίας, στη Washington DC και στον αθλητικό στοιχηματισμό υπεγράφη συμφωνία με τη Fan Duel.

Γενικότερα, πάντως, οι δύο βασικές αγορές που κυρίως ενδιαφέρουν την εισηγμένη είναι οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, που μπορούν να ενισχύσουν την αξία της Intralot εν όψει εισόδου σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ, αν και είναι κρίσιμα ζητήματα η διασπορά και η κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δις ευρώ.

Όπως αναφέραμε, και όπως είπαν στελέχη του ομίλου, αν η κίνηση γίνει μέσω στρατηγικών συνεργασιών, η συγγενική Intracom θα στηρίξει το εγχείρημα κεφαλαιακά, είτε αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής είτε με όποια άλλη διαδικασία αποφασιστεί.

Να προσθέσουμε ότι, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής CEO, Χρυσόστομος Σφάτος, η στρατηγική του ομίλου ήδη έχει αποτυπωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα, παρά την αρνητική επίπτωση από την Αργεντινή και την υποτίμηση του τοπικού νομίσματος. Ωστόσο η κατάσταση έχει αποκλιμακωθεί και τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει έντονη μείωση των επιτοκίων repos της τοπικής Κεντρικής τράπεζας. Η εταιρεία, κατά τον ίδιο έχει μειώσει τη μόχλευση, εμφανίζει υγιείς ταμειακές ροές και ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, ενώ, ως προς… χρηματιστηριακά ζητήματα, έχει αποκτήσει διευρυμένη και ισχυρή μετοχική σύνθεση και διασπορά με free float στο 45%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι έρχεται για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Mytilineos, ΑΒΑΞ, Intrakat σε οδικό ΣΔΙΤ 250 εκατ.

Ακίνητα: Η στεγαστική κρίση των νέων και τα κοινωνικά προγράμματα 2,3 δισ. – Τα ποσοστά ιδιοκτησίας και η δημόσια περιουσία

«Καρέ» διεκδικητών για αρδευτικό ΣΔΙΤ 98,5 εκατ. ευρώ στη Β. Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider