Euroxx για Titan: «Ξεκλειδώνει» μεγάλες αξίες το listing της αμερικανικής θυγατρικής - Νέα αυξημένη τιμή στόχος

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Euroxx για Titan: «Ξεκλειδώνει» μεγάλες αξίες το listing της αμερικανικής θυγατρικής - Νέα αυξημένη τιμή στόχος
Τα EBITDA της Titan αναμένεται να ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος. «Ξεκλειδώνει» αξίες στη μητρική το listing της θυγατρικής σε NYSE.

Σημαντικές αξίες «ξεκλειδώνει» η αμερικανική θυγατρική του ομίλου Titan και η ένταξη αυτής στο NYSE, όπως υποστηρίζει η Euroxx, με την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς και την ιδιαίτερα χαμηλή μόχλευση να λειτουργούν υποστηρικτικά.

Η μετοχή του ομίλου αποτελεί μία εκ των κορυφαίων επιλογών της Χρηματιστηριακής στην εγχώρια αγορά, καθώς πέραν των παραπάνω, διαπραγματεύεται και με ένα υψηλό discount έναντι των ομοτίμων του.

Οι αναλυτές ανεβάζουν τον πήχη για τα EPS της περίοδου 2024 - 2026 κατά 15% περίπου, αυξάνοντας κατακόρυφα την τιμή στόχο στα 45 (σύσταση «overweight») από 36 ευρώ προηγουμένως, υπό το πρίσμα της υψηλότερης αναπτυξιακής δυναμικής και του κλαδικού re - rating. Η μετοχή αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA για φέτος στο 5,3x έναντι ιστορικού μέσου εικοσαετίας στο 8x περίπου. Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι τσιμεντάδες (εκτός των Αμερικανών) διαπραγματεύονται με δείκτη EV/EBITDA στο 6,3x και οι Αμερικανοί στο 13x περίπου.

Η Euroxx αναθεωρεί κατά 5% υψηλότερα, κατά μέσο όρο, τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA σε όρους τριετίας (2024 - 2026), με εκτίμηση για καθαρά κέρδη κατά 15% περίπου, υψηλότερα. Οι προοπτικές παραμένουν θετικές με ισχυρές επιδόσεις στις βασικές αγορές που δραστηριοποιείται η Titan, ανθεκτικούς όγκους, σταθερή τιμολόγηση και μια ευρύτερη εξομάλυνση - αποκλιμάκωση του κόστους πρώτων υλών, πλην του αυξημένου κόστους ενέργειας στην ελληνική αγορά.

Ο αναλυτής αναμένει αυξημένα EBITDA κατά 6% φέτος στα 571 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ το 2025. Επιπλέον, οι εκτιμήσεις του για τα EPS είναι κατά 10% υψηλότερες από από το τρέχον πλαίσιο του consensus του Bloomberg.

Παράλληλα, το επικείμενο listing της θυγατρικής Titan America στο NYSE, αποτελεί μια άκρως θετική εξέλιξη και αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά σε μακροπρόθεσμη βάση για την μετοχή της Titan, καθώς θα «ξεκλειδώσει» την αξία των δραστηριοτήτων της αμερικανικής θυγατρικής (οι οποίες όπως αναφέρθηκε παραπάνω διαπραγματεύονται σε πολύ υψηλότερα πολλαπλάσια έναντι των Ευρωπαίων τσιμεντάδων) δημιουργώντας ισχυρές ταμειακές ροές για τη μητρική. Αντίστοιχες εταιρείες στις ΗΠΑ διαπραγματεύονται με δείκτη EV/EBITDA άνω του 9x, και η θυγατρική της Titan αντιπροσωπεύει περίπου το 55% στα EBITDA του ομίλου.

Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μεθόδων αποτίμησης, DCF (προεξόφλησης ταμειακών ροών) και σχετικής αποτίμησης, με 70% - 30% βαρύτητα, ώστε να αποτιμήσει την Titan, προκύπτει μια δυναμική ανόδου της τάξεως του 45%. Επιπλέον ακόμη και στα 45 ευρώ που είναι η τιμή στόχος, η μετοχή θα εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται σε πολύ λογικά πλαίσια, με EV/EBITDA στο 7,2x και P/E στο 11,4x για φέτος, πιο κοντά δηλαδή στους ομοτίμους εκτός των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider