Rolex: Η άνοδος - ρεκόρ του χρυσού εκτόξευσε τις τιμές των ρολογιών της στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rolex: Η άνοδος - ρεκόρ του χρυσού εκτόξευσε τις τιμές των ρολογιών της στη Βρετανία
Άνοδος 4% στις τιμές ορισμένων από τα ρολόγια της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Rolex αύξησε τις τιμές ορισμένων από τα ρολόγια της στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 4%, μετά την άνοδο της τιμής του χρυσού σε υψηλά ρεκόρ.

Το λιανικό κόστος του χρονογράφου Rolex Daytona σε λευκό χρυσό αυξήθηκε 4% στις 38.700 £ (49.312 $) από 37.200 £ την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες στον ιστότοπο της ελβετικής ωρολογοποιίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που παρακολουθεί το Bloomberg News.

Η τιμή ενός χρυσού GMT Master II εκτινάχθηκε στις £35.400 από £34.000.

Οι συγκεκριμένες τιμές ανά χώρα για ρολόγια που κατασκευάζονται από τη Rolex με έδρα τη Γενεύη, μπορούν να θεωρηθούν ως δείκτης της οικονομικής ισχύος μιας χώρας. Η κορυφαία μάρκα πολυτελών ρολογιών στον κόσμο παράγει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ρολόγια ετησίως, με πωλήσεις πάνω από 10 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (11,08 δισ. δολάρια).

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 14% φέτος, αγγίζοντας το ιστορικό υψηλό των 2.450 δολαρίων η ουγγιά τον Μάιο, λόγω της αισιοδοξίας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Η βρετανική λίρα τον περασμένο μήνα ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο έναντι του ευρώ από τον Αύγουστο του 2022.

Εκπρόσωπος της Rolex στη Γενεύη αρνήθηκε να σχολιάσει την αλλαγή των τιμών.

Η Rolex συνήθως αυξάνει τις τιμές των ρολογιών της μία φορά το χρόνο, τον Ιανουάριο. Αύξησε τις τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά περίπου 4% για ορισμένα μοντέλα εκείνη την εποχή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ρολογιών με ατσαλένια κάσα, αλλά άφησε τις τιμές των ΗΠΑ αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider