Σε νέα εποχή η Metlen - Αυξάνει στα 48,20 ευρώ την τιμή στόχο η Euroxx

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέα εποχή η Metlen - Αυξάνει στα 48,20 ευρώ την τιμή στόχο η Euroxx
Σε μια περαιτέρω βελτίωση των εκτιμήσεών της για την Metlen Energy & Metals (Mytilineos) προχώρησε η Euroxx, δίνοντας έμφαση στη νέα εποχή του ομίλου.

Σε μια περαιτέρω βελτίωση των εκτιμήσεών της για την Metlen Energy & Metals (Mytilineos) προχώρησε η Euroxx, δίνοντας έμφαση στη νέα εποχή του ομίλου.

Η Χρηματιστηριακή διατηρώντας τη σύσταση «overweight» αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 48,20 ευρώ, από 48 προηγουμένως, εκτιμώντας πως η Metlen βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης, μέσω των δύο τμημάτων της, της ενέργειας και της μεταλλουργίας που τοποθετούνται ιδανικά στο πλαίσιο της αυξημένης ζήτησης για αλουμίνιο και έργα ΑΠΕ.

Η πρόσφατη συμφωνία πλαίσιο (Cooperation Framework Agreement - CFA) με τη ΔΕΗ ενισχύει το αφήγημα γύρω από το μοντέλο του asset rotation, προσφέροντας σημαντική ορατότητα στο πεδίο των ταμειακών ροών κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο έως τριών ετών.

Με νέα εταιρική ταυτότητα και δέσμευση για μια περαιτέρω αναπτυξιακή δυναμική, η Mytilineos, ή Metlen Energy & Metals, «ανοίγει τα πανιά» της για dual listing στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στον FTSE 100. Το «story» του ομίλου παραμένει ισχυρό, κατά τη Euroxx, υπό το πρίσμα των θετικών προοπτικών για το αλουμίνιο και την επέκταση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ενέργεια, με επίκεντρο τον αυστηρό έλεγχο του κόστους και τις συγχωνεύσεις και εξαγορές προστιθέμενης αξίας που ενισχύουν περαιτέρω την καθετοποίηση και την ενίσχυση των EPS.

Τα EBITDA θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ το 2026

Όσα ερωτήματα υπήρχαν σχετικά με τη βιωσιμότητα των EBITDA σε περιόδους αστάθειας απαντήθηκαν, σύμφωνα με τη Euroxx, με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο να καθοδηγούν για 1 - 1,2 δισ. EBITDA στο μέλλον με καθαρά κέρδη ύψους 600 - 700 εκατ. ευρώ (728 εκατ. ευρώ βλέπει για το 2026). Για το 2024, ο αναλύτρια της Euroxx υποθέτει ότι τα EBITDA θα φθάσουν τα 1,1 δισ. ευρώ, μεταφραζόμενο σε αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά 7,1%, ή αλλιώς 661 εκατ. ευρώ σε συνολικό επίπεδο. Η επενδυτική δυναμική παραμένει ισχυρή, ενώ η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία από το asset rotation μετριάζει τις ανάγκες χρηματοδότησης, με τον καθαρό δανεισμό να είναι άνετα χαμηλότερα από 1,6x το 2025.

Η Metlen διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA στο 7,3x για φέτος (καθαρός δανεισμός προς EBITDA στο 2x) και στο 6,4x για το 2025 (καθαρός δανεισμός προς EBITDA στο 1,6x).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider