Salesforce: Ανοίγει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στο Λονδίνο - Μέρος επένδυσης 4 δισ. δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Salesforce: Ανοίγει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στο Λονδίνο - Μέρος επένδυσης 4 δισ. δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στο Λονδίνο θα ανοίξει ο κολοσσός του επιχειρηματικού λογισμικού Saleforce, μπαίνοντας επιθετικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ως ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κόμβος. 

Ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στο Λονδίνο θα ανοίξει ο κολοσσός του επιχειρηματικού λογισμικού Saleforce, μπαίνοντας επιθετικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με έναν παγκόσμιο τεχνολογικό hub.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία, θα δημιουργήσει μία εγκατάσταση άνω των 40.000 τετραγωνικών μέτρων στο κτίριο Blue Fin Building του Λονδίνου, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 300 άτομα.

Θα χρησιμοποιηθεί για την ενθάρρυνση της συνεργασίας του κλάδου μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας, ειδικών επάνω σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, συνεργατών και πελατών της Salesforce, ανέφερε η εταιρεία, καθώς και για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Salesforce αναφέρει ότι αναμένει το κέντρο τεχνητής νοημοσύνης να παίξει ρόλο στη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εγκατάσταση θα ανοίξει επίσημα στις 18 Ιουνίου με μια δωρεάν εκδήλωση για την εκπαίδευση περισσότερων από 100 προγραμματιστών.

Το κέντρο τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί μέρος μιας επένδυσης 4 δισ. δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την οποία η Salesforce δεσμεύτηκε το 2023 πως θα πραγματοποιήσει μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Η Salesforce αποκάλυψε επίσης ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε βρετανικές startups μέσω της Salesforce Ventures. Αυτές περιλαμβάνουν την πλατφόρμα σύνταξης προσφορών για προμήθειες AutoGen AI και Eleven Labs, μια συσκευή δημιουργίας κειμένου σε ομιλία και φωνής που υποστηρίζεται από AI.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ασημένιο» για Nvidia: Ξεπέρασε την Apple - Έσπασε το «φράγμα» των 3 τρισ. δολαρίων

EFG International: Άλμα 10% για τη μετοχή – Κλείνει η συμφωνία Λάτση με τη Julius Baer

TotalEnergies: Σε λειτουργία ηλιακός σταθμός στην Πελοποννήσου - Αναπτύσσει δυναμική για 1 GW ανανεώσιμης ενέργειας στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider