«Ασημένιο» για Nvidia: Ξεπέρασε την Apple - Έσπασε το «φράγμα» των 3 τρισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ασημένιο» για Nvidia: Ξεπέρασε την Apple - Έσπασε το «φράγμα» των 3 τρισ. δολαρίων
Η Nvidia ξεπέρασε προσωρινά την Apple σε κεφαλαιοποίηση την Τετάρτη κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Wall Street, καθιστώντας την ως τη δεύτερη πιο πολύτιμη εισηγμένη χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο.

Η Nvidia ξεπέρασε την Apple σε κεφαλαιοποίηση την Τετάρτη κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Wall Street, και κατέστη η δεύτερη πιο πολύτιμη εισηγμένη χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο, πίσω από την Microsoft καθώς η κατασκευάστρια τσιπ αναδεικνύεται ως ο κύριος αποδέκτης κερδών από την «έκρηξη» με την τεχνητή νοημοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως η Nvidia κατέκτησε το ορόσημο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία νωρίτερα με 3,007 τρισ. δολάρια κάποια στιγμή σήμερα, έναντι της Apple, η οποία ήταν στα 3,005 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η μετοχή της Nvidia έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 24% από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου τον Μάιο, ενώ εκτιμάται πως το μερίδιό την στην αγορά ΑΙ ανέρχεται σε 80%.

Οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι ότι η τεράστια αύξηση των πωλήσεων της Nvidia σε μερικές εταιρείες cloud μπορεί να συνεχιστεί, ενώ συγκριτικά η Apple κερδίζει μόνο περίπου 5% φέτος. Στην πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση κερδών της, η Apple ανέφερε ότι οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% και οι πωλήσεις iPhone υποχώρησαν κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν συχνά η πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά έχασε την πρωτιά και πάλι από τη Microsoft νωρίτερα φέτος. Η Microsoft επωφελήθηκε από την ίδια επενδυτική ζήτηση για ΑΙ που εκτόξευσε και την Nvidia.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς ιστορικό τηλεοπτικό συμβόλαιο 76 δισ. δολ. το NBA - Ποιοι «μνηστήρες»... κονταροχτυπιούνται

Δημοσκόπηση Alco: «Ταβάνι» το 33,9% για ΝΔ - Η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων

Lamda Development: Δράσεις που αλλάζουν τον χαρακτήρα της αστικής ζωής και προστατεύουν το περιβάλλον

gazzetta
gazzetta reader insider insider