Προς ιστορικό τηλεοπτικό συμβόλαιο 76 δισ. δολ. το NBA - Ποιοι «μνηστήρες»... κονταροχτυπιούνται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς ιστορικό τηλεοπτικό συμβόλαιο 76 δισ. δολ. το NBA - Ποιοι «μνηστήρες»... κονταροχτυπιούνται
Το NBA εισήλθε στις πρώτες του -για τουλάχιστον μία δεκαετία- διαπραγματεύσεις για τηλεοπτική προβολή τουλάχιστον 100 παιχνιδιών ανά σεζόν και οδεύει σε μία ιστορική συμφωνία 76 δισ. δολαρίων «που θα αλλάξει τα αθλητικά και τηλεοπτικά δεδομένα ταυτόχρονα», όπως αναγγέλλει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το NBA εισήλθε στις πρώτες του -για τουλάχιστον μία δεκαετία- διαπραγματεύσεις για τηλεοπτική προβολή τουλάχιστον 100 παιχνιδιών ανά σεζόν και οδεύει σε μία ιστορική συμφωνία 76 δισ. δολαρίων «που θα αλλάξει τα αθλητικά και τηλεοπτικά δεδομένα ταυτόχρονα», όπως αναγγέλλει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Kαθώς οι Μπόστον Σέλτικς και οι Ντάλας Μάβερικς ετοιμάζονται να αναμετρηθούν στους τελικούς του NBA, το πρωτάθλημα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει μεγάλα σκορ: Πλησιάζει σε συμφωνίες με NBC, ESPN και Amazon που θα αποφέρουν περίπου 76 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα των μέσων ενημέρωσης για 11 χρόνια, σύμφωνα με τη WSJ.

Παράλληλα, το αμερικανικό δίκτυο NBC δεν αποκλείει προσφορά 2,5 δισ. δολ. τον χρόνο, καθώς οι κληρώσεις του NBA έχουν μετατραπεί σε μια καθοριστική στιγμή για την τηλεοπτική βιομηχανία, με τις παραδοσιακές εταιρείες μέσων ενημέρωσης να δηλώνουν αβεβαιότητα για το οικονομικό τους μέλλον. «Παράδοξο αλλά αληθινό» ότι το αθλητικό περιεχόμενο είναι εξωφρενικά ακριβό αλλά και κρίσιμο ως αξιόπιστος τρόπος προσέλκυσης κοινού, επισημαίνεται στο δημοσίευμα. «Η ψυχαγωγία είναι ένας βάλτος και ο αθλητισμός είναι το μόνο σταθερό έδαφος», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Fox Sports, Ντέιβιντ Χιλ.

Το NBC πλησιάζει σε συμφωνία βάζοντας ένα κρίσιμο στοίχημα για το μέλλον του streaming, αφού τα παιχνίδια θα προβάλλονται τις Τρίτες και τις Κυριακές. Στις διαπραγματεύσεις μετέχει και η Amazon με προσφορά 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και η Disney που θα συνεχίσει τη μετάδοση των τελικών του NBA εάν καταβάλει περίπου 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Οι συμφωνίες αναμένονται για το 2024 και το 2025 με ανυπομονησία για αστέρια όπως οι Τζέισον Τέιτουμ και Λούκα Ντόνσιτς που μπορούν να ελπίζουν σε νέα χρυσά συμβόλαια, με τους διαφημιστές ήδη να ενθαρρύνουν την ομοσπονδία του NBA ότι έχει το «πλεονέκτημα» του νεανικού κοινού. Το μόνο πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι συνέταιροι της NBA όπως η ESPN (μητρική της Disney) και η TNΤ (Warner Bros) εμφανίζουν χρέη άνω των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda Development: Δράσεις που αλλάζουν τον χαρακτήρα της αστικής ζωής και προστατεύουν το περιβάλλον

Δημοσκόπηση Alco: «Ταβάνι» το 33,9% για ΝΔ - Η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων

Guardian: Η Ελλάδα πιθανός στόχος ρωσικών fake news

gazzetta
gazzetta reader insider insider