Με το βλέμμα σε νέες εξαγορές η Ideal Holdings

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το βλέμμα σε νέες εξαγορές η Ideal Holdings
Από Σεπτέμβριο οι σχετικές με εξαγορές αποφάσεις. Θετικός βηματισμός για το 2024 για τις θυγατρικές του Ομίλου.

Ανοιχτό το βλέμμα για νέες εξαγορές, από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής έχει η διοίκηση της Ideal Holdings με τα στελέχη της να αφήνουν να εννοηθεί ωστόσο ότι οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν από Σεπτέμβριο. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι η Ideal βρίσκεται εντός στόχων για το τρέχον έτος, με τις εναπομείνασες εταιρείες στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, μετά και την πώληση της Astir Vitogiannis, να διαγράφουν προς ώρας θετική πορεία.

Από Σεπτέμβριο οι όποιες αποφάσεις

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο νέων εξαγορών χωρίς ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πάνος Βασιλειάδης να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αντίστοιχα και ο πρόεδρος του ομίλου, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής και ότι η οποία κίνηση θα γίνει πολύ προσεκτικά. Σημείωσε δε ότι για κάτι πιο συγκεκριμένο «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Εξήγησε ότι η συναλλαγή από την πώληση της Astir ενδέχεται να ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και εφόσον γίνει αυτό η εταιρεία θα έχει ταμειακά διαθέσιμα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εξαγορές και επενδύσεις. Να θυμίσουμε ότι η επαναπένδυση των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν από την πώληση της Astir Vitogiannis, ύψους 136 εκατ. ευρώ, αποτελεί επί της ουσίας μονόδρομο, καθώς σχετικός όρος στο ομολογιακό δάνειο που έχει συνάψει ο όμιλος προβλέπει ότι τα κεφάλαια από κάποια πώληση θα πρέπει να επανεπενδυθούν εντός διετίας, διαφορετικά θα πρέπει να γίνει πλήρη αποπληρωμή του δανείου.

Παρότι η όποια κίνηση δεν είναι απαραίτητο να αφορά τον τομέα της πληροφορικής αν σκεφτεί κανείς ότι η Ideal ελέγχει τα Attica Stores, ο συγκεκριμένος κλάδος δείχνει να παρουσιάζει τις περισσότερες ευκαιρίες. Άλλωστε ο όμιλος, έχει ήδη δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο λύσεων σχετικό με την πληροφορική. Με την εξαγορά της Byte πέρυσι, έχει διευρύνει το αποτύπωμά του στην αγορά του system integration τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Αντίστοιχα με την Ideal Electronics δραστηριοποιείται στον τομέα της χονδρικής διάθεσης και διανομής ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ Adacom και Netbull καλύπτουν τον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της διαχείρισης εγγράφων. Σε αυτό το πλαίσιο οι εταιρείες που επισκοπούνται αυτή την περίοδο θα μπορούσαν να δραστηριοποιούνται σε συμπληρωματικούς τομείς, όπως το επιχειρηματικό λογισμικό και το cloud.

Πέρα από τα νέα στο πεδίο των εξαγορών, η διοίκηση του ομίλου επεσήμανε ότι το 2024 θα μπορούσε να αποδειχτεί ακόμα καλύτερο από το 2023, το οποίο αποτέλεσε σημαντική χρονιά για την Ideal. Αναφέρθηκε δε ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία κινείται εντός των στόχων του businessplan της. Ακόμα και στην περίπτωση των Attica, αναφέρθηκε από τον CEO του ομίλου ότι το πρώτο τρίμηνο ήταν καλό, με τους πελάτες να αυξάνονται.

Σημειωτέον ότι η ​ Γενική Συνέλευση αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 9,6 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά €0,20, από €0,40 σε €0,60. Παράλληλα, η διοίκηση θα προχωρήσει σε αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και την επιστροφή του ποσού στους μετόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ideal Holdings: Μεγάλη άνοδος μεγεθών στο τρίμηνο – Η ρευστότητα και οι στόχοι εξαγοράς

Ideal Holdings: Διευκρινίσεις για τη μεταβίβαση της ASTIR Vitogiannis στην Guala Closures

Ideal Holdings: Συμφωνία για τη μεταβίβαση της Astir Vitogiannis SA στην Guala Closures

gazzetta
gazzetta reader insider insider