PAL: Μετράει πληγές μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PAL: Μετράει πληγές μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά
Εντός του επόμενου διαστήματος θα γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε.

Δύσκολες ώρες βιώνει η οικογένεια Παλαμήδη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας παραγωγής σκευών μαγειρικής PAL, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο εργοστάσιό της στην Κάτω Κηφισιά επί της οδού Αιγιδών και η οποία σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Και μπορεί τα χειρότερα να αποφεύχθηκαν, καθώς η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο χθες το βράδυ, ωστόσο τώρα ξεκινά το δύσκολο έργο της αποτίμησης του μεγέθους της ζημιάς που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

«Φρένο» στα σχέδια επέκτασης;

Η μεγάλη πυρκαγιά που επικεντρώθηκε στους αποθηκευτικούς χώρους του εργοστασίου έρχεται σε μια στιγμή που η διοίκηση της εταιρείας είχε στα σκαριά σχέδια επέκτασης των εγκαταστάσεών της, καθώς όπως είχε επισημανθεί σε πρόσφατη συνέντευξη, η παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας πλησίαζε το peak της. Μάλιστα για αυτό τον λόγο είχε πρόσφατα αποκτηθεί επιπλέον χώρος πλησίον του εργοστασίου ώστε άμεσα να ξεκινούσαν οι εργασίες επέκτασης.

Μετά ωστόσο τις χθεσινές εξελίξεις, δεν αποκλείεται να μπει φρένο σε αυτά τα σχέδια, καθώς αυτό που προέχει είναι να φανεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η πυρκαγιά και σε δεύτερο στάδιο να αποφασιστεί πώς θα γίνει η αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και να εκτιμηθεί πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για αυτό.

Το βέβαιο είναι πως τα δύσκολα τώρα ξεκινούν για την οικογένεια Παλαμήδη.

Ποια είναι η PAL ΑΕ

Η μεγάλη πυρκαγιά που «έπνιξε» χθες με μαύρους καπνούς τον ουρανό της Αττικής σημειώθηκε στο εργοστάσιο της ελληνικής εταιρείας PAL. Στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται ο Βασίλης Παλαμήδης, σύζυγος της πρώην υπουργού Μίνας Γκάγκα, ενώ έχει στο πλευρό του και τους δυο τους γιους. Ο Βασίλης Παλαμήδης είναι η δεύτερη γενιά της επιχείρησης.

Η εταιρεία μπορεί να ξεκίνησε πριν από 77 χρόνια ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση ωστόσο έχει μετεξελιχθεί σε μια ισχυρή επιχειρηματική οντότητα με σημαντικό εξαγωγικό αποτύπωμα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947 ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής σκευών μαγειρικής, η οποία αργότερα θα γίνει η Παλαμήδης ΑΕ. Το 1960 εγκαταστάθηκε νέος εξοπλισμός παραγωγής, με την παραγωγή να στρέφεται στα ανοξείδωτα είδη κουζίνας. Το 1990 η εταιρεία επεκτείνει την προϊοντική σειρά της ξεκινώντας να παράγει αντικολλητικά προϊόντα κουζίνας, ενώ τρία χρόνια αργότερα τα προϊόντα της εξάγoνται σε περισσότερες από 10 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2008 πολλαπλασιάστηκαν οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και μετά από μια επταετία η μονάδα παραγωγής κουζινικών ειδών μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο.

Καμπή στην μετέπειτα πορεία της εταιρείας ήταν η απόφαση της διοίκησης πριν από 20 και πλέον χρόνια να αλλάξει τον προσανατολισμό της και να επεκταθεί από την κατασκευή μαγειρικών σκευών στον πολλά υποσχόμενο κλάδο της συσκευασίας τροφίμων, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Ως αποτέλεσμα σήμερα θεωρείται ένας σημαντικός παίκτης στη συσκευασία τροφίμων με εξαγωγές στην ευρωπαϊκή και ΄ποχι μόνο αγορά.

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, το 2022 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 23,63 εκατ. ευρώ έναντι κύκλου εργασιών ύψους 17,62 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση, ενώ τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 4,07 εκατ. ευρώ από 3,77 εκατ. ευρώ στη χρήση 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο κοστίζουν οι... καύσωνες – Οι ορατές και αόρατες απώλειες

Noval Property: Πώς θα φτάσει στο χαρτοφυλάκιο του 1 δισ. ευρώ – Οι επενδύσεις των 340 εκατ.

EDPR Greece: Επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ έως το 2026 – Χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 350 MW

gazzetta
gazzetta reader insider insider