Μασκ: «Οι μέτοχοι ψηφίζουν υπέρ της αμοιβής μου 55,8 δισ.» - Ράλι 7% της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: «Οι μέτοχοι ψηφίζουν υπέρ της αμοιβής μου 55,8 δισ.» - Ράλι 7% της Tesla
Οι μέτοχοι της Tesla θα αποφασίσουν επίσης για τη μεταφορά της έδρας στο Τέξας.

Άλμα πραγματοποιούν οι μετοχές της Tesla προσυνεδριακά, αφού οι μέτοχοι της εταιρείας αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ του πακέτου αποδοχών 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Έλον Μασκ, αλλά και για την πρότασή του που αφορά τη μεταφορά της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας, όπως αναφέρει ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος.

Η μετοχή της Tesla κινείται 6,85% υψηλότερα προσυνεδριακά.

Ο Μασκ δήλωσε ότι και τα δύο αυτά ψηφίσματα επί του παρόντος περνούν με «μεγάλη διαφορά», χωρίς να αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Το πρώτο μέτρο που εξετάζεται είναι εάν θα δοθεί πράσινο φως για ένα πακέτο αποδοχών 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκριναν αρχικά οι μέτοχοι το 2018, πριν ακυρωθεί από δικαστή του Ντέλαγουερ τον Ιανουάριο. Το δεύτερο ψήφισμα είναι εάν η Tesla θα πρέπει να μεταφέρει την έδρα της από το Ντέλαγουερ στο Τέξας. Αυτή η πρόταση υποβλήθηκε αφού ο Μασκ ρώτησε τους followers του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X νωρίτερα αυτό το έτος εάν η Tesla θα έπρεπε να πραγματοποιήσει μια τέτοια κίνηση, με εκείνους να απαντούν με ένα ηχηρό ναι.

Εναντίον της καταβολής του τεράστιου πακέτου αμοιβής στον Μασκ, τοποθετήθηκε χθες, αυτή τη φορά επίσημα, το μεγαλύτερο δημόσιο συνταξιοδοτικό ταμείο στις ΗΠΑ. Το Σύστημα Συνταξιοδότησης Δημόσιων Υπαλλήλων της Καλιφόρνια, γνωστό ως CalPERS, δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι το πακέτο αποζημίωσης είναι «υπερβολικό» και «σε αντίθεση με τις μακροχρόνιες απόψεις της CalPERS για τις αμοιβές στελεχών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτροκίνηση: Ράλι των κινεζικών μετοχών μετά τους πρόσθετους δασμούς της ΕΕ

Ο Michael Dell ξεκαθαρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε πρόταση εξαγοράς της Έβερτον

Ο Λάρι Έλισον έγινε σήμερα κατά 18 δισ. δολάρια πλουσιότερος

gazzetta
gazzetta reader insider insider