Τσέτη: Κριτική στα πεπραγμένα του ΣΕΒ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσέτη: Κριτική στα πεπραγμένα του ΣΕΒ
Κριτική για έλλειψη διαφάνειας και διασύνδεσης του ΣΕΒ με την περιφέρεια, τις μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και τα πανεπιστήμια άσκησε σήμερα η υποψήφια πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιουλία Τσέτη.

Κριτική για έλλειψη διαφάνειας και διασύνδεσης του ΣΕΒ με την περιφέρεια, τις μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και τα πανεπιστήμια άσκησε σήμερα η υποψήφια πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιουλία Τσέτη, κατά την ομιλία της στη γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Υποψήφιοι για την προεδρία του Συνδέσμου είναι η κα Τσέτη, Πρόεδρος & CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και ο νυν αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Η κα Τσέτη, υποστήριξε ότι από το 2007 από όταν ο Σύνδεσμος απέκτησε την σημερινή του ταυτότητα, οι αλλαγές στις οποίες αυτή στόχευε δεν έχουν επιτευχθεί ουσιαστικά παρά έχουν «παραμείνει στα χαρτιά».

Ειδικότερα για τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, εξήγησε ότι αποτελούν την κοιτίδα της καινοτομίας, που συμβάλλουν στο να καλύψει η οικονομία το χαμένο έδαφος της ανταγωνιστικότητας στο παγκόσμιο περιβάλλον, και να δημιουργήσει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής έντασης γνώσης και προστιθέμενης αξίας.

«Δεν δώσαμε τον λόγο, τον χώρο και τον χρόνο στις καθημερινές και βαθύτερες ανάγκες των εταιρειών μελών μας της Αττικής και της περιφέρειας, που δεν αποτελούσαν τον στενό πυρήνα του ΣΕΒ», τόνισε η κα Τσέτη και πρόσθεσε: «Κλείσαμε τα μάτια στο μείζον θέμα των ΒΙΠΕ αφήνοντας να λειτουργούν παράνομα πρακτικές μονοπωλίου, την στιγμή που Συνάδελφοί μας προσπαθούν να βρουν τρόπο για την επιβίωσή τους».

Τόνισε ότι η εξωστρέφεια δεν αποτελούσε μέχρι στιγμής προτεραιότητα και έτσι πολλές φορές παραμερίστηκαν μικρότερες επιχειρήσεις από επιχειρηματικές αποστολές. Στη συνέχεια, έθιξε το ζήτημα της μη αξιοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μείναμε κλεισμένοι σε παλαιού τύπου ολιγομελείς συνεδριάσεις. Καταφέραμε να είμαστε ένας ΣΕΒ «από τους μεγάλους για τους μεγάλους», υποβιβάζοντας την αξία και την δυναμική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μας πλησίαζαν για βοήθεια, αλλά έμειναν, εν πολλοίς, αναξιοποίητες και στο περιθώριο».

Η κα Τσέτη έθεσε το ερώτημα γιατί επί 117 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου δεν έγιναν εκλογές και «ποιοι πραγματικά ήταν οι λόγοι που επικρατούσε ένα καθεστώς προειλημμένων αποφάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίες απλώς επικυρώνονταν τυπικά από την Γενική Συνέλευση».

Επανέλαβε τις προτάσεις για επανίδρυση του Υπουργείου Βιομηχανίας & Ενέργειας, ενεργοποίηση εκ νέου, του Γραφείου του Συνδέσμου στις Βρυξέλλες, δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων μέσα στον ΣΕΒ σε συνεργασία με τις τράπεζες και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και κατέληξε: «Όλοι μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο σημείο από αυτό που είμαστε σήμερα, Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, των οποίων οι επενδύσεις είναι σημαντικές για την τόνωση της Έρευνας και Ανάπτυξης προϊόντων και των επενδύσεων που χρειαζόμαστε ως οικονομία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση τζίρου 15,3% τον Απρίλιο για την εστίαση – Στο +5,1% και τα καταλύματα

ΕΤΕ: Στο 2,4% η πορεία του ΑΕΠ το 2024 - Πιθανότητα ακόμη ισχυρότερων επιδόσεων

Εταιρείες Διαχείρισης: Άδειες λειτουργίας και στις 18 από την ΤτΕ – Παράταση για τη συμπλήρωση των φακέλων

gazzetta
gazzetta reader insider insider