Η Nvidia έγινε η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - Στην 2η θέση η Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nvidia έγινε η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - Στην 2η θέση η Microsoft
Στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο πολύτιμων εταιρειών παγκοσμίως βρίσκεται για πρώτη φορά στα χρονικά η Nvidia.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο πολύτιμων εταιρειών παγκοσμίως βρίσκεται για πρώτη φορά στα χρονικά η Nvidia, καθώς το ράλι που καταγράφει την Τρίτη η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού στη συνεδρίαση της Wall Street (+3,2%), της χαρίζει την κορυφή, ξεπερνώντας την Microsoft.

Πιο αναλυτικά, η κεφαλαιοποίηση της Nvidia ξεπέρασε τα 3,33 τρισ. δολάρια, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Microsoft, το market cap της οποίας παραμένει μεταξύ 3,2-3,3 τρισ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της κατασκευάστριας τσιπ έχει καταγράψει ένα άνευ προηγουμένου ράλι μέσα στο 2024, καθώς μέχρι στιγμής ενισχύεται άνω του 170%, κάνοντας την Nvidia την πολυτιμότερη εισηγμένη παγκοσμίως. Στις αρχές Ιουνίου, η εταιρεία ξεπέρασε και το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση, ξεπερνώντας τότε την Apple στην δεύτερη θέση.

Οι μετοχές της Nvidia έχουν καταγράψει άλμα σχεδόν 900% από το 2022, όταν ξεκίνησε η κούρσα των τεχνολογικών κολοσσών για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Nvidia κατέχει περίπου το 80% της αγοράς για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται σε data centers που διαχειρίζονται κυρίως οι OpenAI, Microsoft, Alphabet, Amazon και Meta.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάρκιν (Fed): Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πριν γίνουν αλλαγές στα επιτόκια

Goldman: Τα χειρότερα έρχονται για τις γαλλικές μετοχές, λόγω πολιτικού κινδύνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider