Σύμφωνα με το επενδυτικό της πλάνο προχωρά η Τεχνική Ολυμπιακή, ως εταιρεία συμμετοχών στην ενέργεια, στη ναυτιλία, όπου έχει συμμετοχή σε 7 πλοία, στο real estate, στη ανάπτυξη/διαχείριση ακινήτων μέσα από τη θυγατρική Mount Street, όπως και στην ανάληψη και διαχείριση «κόκκινων» δανείων κ.α.. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σχετικά με το... business plan της εισηγμένης, ο κ. Γιώργος Στέγγος στο πλαίσιο της χτεσινής γενικής συνέλευσης του ομίλου. Ο κ. Στέγγος εκτίμησε ότι το 2024 η κερδοφορία θα είναι αρκετά υψηλότερη έναντι του 2023.
«Έχουμε καταφέρει κι έχουμε προχωρήσει αρκετά από τα θέματα του ομίλου, έχει εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη για το έργο βιομάζας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην ευρύτερη περιοχή Πατρών, προχωρά επίσης η οικοδομική άδεια για το μεγάλο οικιστικό με 7.300 τ.μ. στην περιοχή Πηγαδάκια της Βούλας με προγραμματισμό να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο η κατασκευή (σ.σ. το κόστος κατασκευής εκτιμάται κοντά στα 3.200 ευρώ ανά τ.μ.). Επίσης προχωρά η αρχιτεκτονική προέγκριση, και άρα η αδειοδότηση έρχεται σε ένα δίμηνο από τώρα, για ένα οικόπεδο σε σύμπραξη με την Εκκλησία στην Κηφισιά», ανέφερε ο κ. Στέγγος.
Σε σχέση με το Πόρτο Καρράς και την εκκρεμότητα με την εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, η εταιρεία είναι σε στάση αναμονής ακόμη για το τελικό πόρισμα όσον αφορά το τελικό τίμημα. Όπως αναφέρθηκε, «η ΚPMG έδωσε το πόρισμα και η Τεχνική Ολυμπιακή έκανε ό,τι χρειάστηκε προκειμένου το πόρισμα να μεταφραστεί σε νούμερα, ώστε να κερδίσει χρόνο και να έχουν έτοιμο οι αγοραστές του συγκροτήματος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφανθεί επί της άσκησης αυτής με τα δικά τους πορίσματα για να δούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι σε προφορικό επίπεδο πολύ σύντομα θα έχουμε τη δική τους θέση».
Όπως πρόσφατα είχε αναφέρει το insider.gr, υπήρχαν εκκρεμότητες ανάμεσα στον όμιλο συμφερόντων της οικογένειας Στέγγου, και τη Belterra Investments, του γνωστού επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, για την αποτίμηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική παρά το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα η KPMG παρέδωσε το τελικό πόρισα, με την Τεχν. Ολυμπιακή να «δείχνει» προς την κατεύθυνση νέων ζυμώσεων και διαιτησίας. Βάσει του τελευταίου πορίσματος, από το συνολικό τίμημα των 168,885 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εκπέσουν 65,005 εκατ. για χρηματοοικονομικές και λοιπές υποχρεώσεις. Έτσι το τελικό τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε σχεδόν 103,88 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με το project Arrow, σε συνέχεια της διαδικασίας που «έτρεξε» η Intrum με το χαρτοφυλάκιο έως 186 ακινήτων (ανεξάρτητων ιδιοκτησιών), τα οποία βρίσκονται σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας και είναι ιδιοκτησίας διάφορων εταιρειών ειδικού σκοπού, με τίμημα στα 19,8 εκατ. ευρώ, ο κ. Στέγγος ανέφερε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα είναι αγορασμένα περίπου 90 ακίνητα.
«Ο λόγος της καθυστέρησης δεν οφείλεται σε εμάς αλλά σε γραφειοκρατία και σε διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τις αγοραπωλησίες (ακόμη και ανακοπές που επιβραδύνουν την όλη διαδικασία αγοράς). Εχουμε προσυμφωνήσει την πώληση 30 περίπου από αυτά τα ακίνητα και είμαστε σε διαδικασίες επιπρόσθετα για πώληση άλλων 27. Εκτιμώ ότι η υπεραξία θα είναι άνω του 25% επί των τιμών αγοράς», σημείωσε ο ίδιος. Πρόκειται για ακίνητα που έχουν προέλθει από ανακτήσεις μέσω πλειστηριασμών (REOs) και βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι οικιστικά, ενώ ακολουθούν καταστήματα - γραφειακοί χώροι και οικόπεδα.