H JPMorgan «αμφισβητεί» τα αποτελέσματα των stress test της Federal Reserve

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H JPMorgan «αμφισβητεί» τα αποτελέσματα των stress test της Federal Reserve
Η Federal Reserve υπερεκτίμησε ένα βασικό μέτρο εισοδήματος στο πρόσφατο stress test της JP Morgan Chase και οι απώλειές της θα πρέπει στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερες από αυτές που βρήκε η ρυθμιστική αρχή, όπως αναφέρει η μεγάλη επενδυτική τράπεζα. 

Η Federal Reserve υπερεκτίμησε ένα βασικό στοιχείο για τα έσοδα στα πρόσφατα stress test της JP Morgan Chase και οι ζημιές της τελευταίας θα πρέπει στην πραγματικότητα να ήταν υψηλότερες από αυτές που βρήκε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, όπως αναφέρει η μεγάλη επενδυτική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η JP Morgan προχώρησε την ασυνήθιστη κίνηση και εξέδωσε ανακοίνωση λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα για να απαντήσει στα ευρήματα της Fed., όπως επισημαίνει τo CNBC.

Η JPMorgan αναφέρει ότι οι προβλέψεις της Fed για ένα μέτρο που ονομάζεται «λοιπά συνολικά έσοδα» - το οποίο αντιπροσωπεύει έσοδα, έξοδα και ζημίες που εξαιρούνται από τα καθαρά έσοδα - «φαίνονται πολύ μεγάλες».

Σύμφωνα με τον πίνακα των προβλεπόμενων εσόδων, εσόδων και ζημιών της Fed μέχρι το 2026, η JPMorgan έλαβε 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε OCI, περισσότερα από οποιονδήποτε από τους 31 δανειστές στα φετινά stress tests. Εκτίμησε επίσης ότι η τράπεζα θα αντιμετωπίσει περίπου 107 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια, επενδύσεις και απώλειες συναλλαγών σε αυτό το σενάριο.

«Εάν η ανάλυση της εταιρείας είναι σωστή, οι απώλειες που προκύπτουν από τα stress tests θα ήταν ελαφρώς υψηλότερες από αυτές που αποκάλυψε η Federal Reserve», ανέφερε η JP Morgan.

Το σφάλμα σημαίνει ότι η JPMorgan ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει το σχέδιο επαναγοράς μετοχών της, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει την κατάσταση, όπως αναφέρει το CNBC. Οι τράπεζες αναμενόταν να αρχίσουν να αποκαλύπτουν αυτά τα σχέδια την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η είδηση ​​είναι μια πτυχή στη χθεσινή ανακοίνωση της Federal Reserve ότι και οι 31 μεγαλύτερες τράπεζες που λειτουργούν στις ΗΠΑ είναι σε θέση να αντέξουν ένα σενάριο σοβαρής ύφεσης, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητά τους να δανείζουν σε καταναλωτές και εταιρείες.

Πέρυσι, οι Bank of America και Citigroup έκαναν παρόμοιες αποκαλύψεις, λέγοντας ότι οι εκτιμήσεις για τα δικά τους μελλοντικά εισοδήματα διέφεραν από τα αποτελέσματα της Fed.

Οι τράπεζες έχουν παραπονεθεί ότι πτυχές των ετήσιων εξετάσεων είναι αδιαφανείς και ότι είναι δύσκολο να κατανοήσουν πώς η Fed παράγει ορισμένα από τα αποτελέσματά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Πιθανή μία ακόμα μείωση επιτοκίων μέσα στο 2024

Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα διέθεσε ρευστότητα 250 δισ. γιουάν στο τραπεζικό σύστημα

Πανέτα της ΕΚΤ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τυχόν πολιτικά σοκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider