Bloomberg: Απογειώνεται η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία ελικοπτέρων - Πτήσεις από 160 ευρώ προς τα νησιά

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Bloomberg: Απογειώνεται η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία ελικοπτέρων - Πτήσεις από 160 ευρώ προς τα νησιά
Το «Island-hopping» στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι έγινε λίγο πιο εύκολο, αναφέρει το Bloomberg σε αφιέρωμά του στην Hoper, την πρώτη αεροπορική εταιρεία ελικοπτέρων στην Ελλάδα που προσφέρει προγραμματισμένες πτήσεις. 

Το «Island-hopping» στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι έγινε λίγο πιο εύκολο, αναφέρει το Bloomberg σε αφιέρωμά του στην Hoper, την πρώτη αεροπορική εταιρεία ελικοπτέρων στην Ελλάδα που προσφέρει προγραμματισμένες πτήσεις.

Η εταιρεία, που είναι το νέο επιχειρηματικό τέκνο του Δημήτρη Μέμου o οποίος έχει ήδη στο βιογραφικό του το success story της ναυτιλίας, Marine Traffic, του Κώστα Γεράρδου, Διευθύνοντα συμβούλου του Πλαισίου, του Γιώργου Παπαϊωαννίδη της Saronic Ferries αλλά και της Μathilda Νathan (Borrn) έχει κάνει από τον περασμένο μήνα το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά, συνδέοντας προς το παρόν 11 προορισμούς των Κυκλάδων, συμπεριλαμβανομένων δυσπρόσιτων σημείων όπως η Αντίπαρος, η Φολέγανδρος, η Ίος, η Κέα, η Πάτμος, η Σίφνος και οι Σπέτσες. Όλα συνδέονται είτε με την Αθήνα, τη Σαντορίνη ή τη Μύκονο, που χρησιμεύουν ως κόμβοι του αερομεταφορέα.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 160 ευρώ (172 δολάρια) ανά κατεύθυνση, αλλά συχνά ανεβαίνουν υψηλότερα λόγω ζήτησης. Στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας, μια τέτοια πτήση τον Αύγουστο από την Αθήνα προς το πανέμορφο απόκρημνο νησί της Τήνου κοστίζει σήμερα 380 ευρώ για ένα ταξίδι 42 λεπτών. Ένα ταξίδι με πλοίο από την Αθήνα την ίδια ημερομηνία μπορεί να διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες και κοστίζει 35 ευρώ.

«Οι ταξιδιώτες κερδίζουν έως και μια ολόκληρη μέρα διακοπών»

Όπως αναφέρει το Bloomberg, με λίγα νησιά να έχουν πρόσβαση στα διεθνή αεροδρόμια, τα πλοία είναι πρακτικά απαραίτητη προϋπόθεση για να εξερευνήσουν οι τουρίστες τα πιο γραφικά καλοκαιρινά σημεία της χώρας. Οι περισσότεροι επιβάτες επιβιβάζονται από το κεντρικό λιμάνι της Αθήνας, τον Πειραιά, όπως τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων, και το κύριο πλεονέκτημα αυτής της εναλλακτικής λύσης είναι ο μειωμένος χρόνος διέλευσης, αφού το ταχύτερο πλοίο για τη Σαντορίνη από την Αθήνα διαρκεί περισσότερες από τέσσερις ώρες, έναντι μιας ώρας με ελικόπτερο.

«Μετατρέπουμε τις ώρες σε λεπτά», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Δημήτρης Μέμος, διευθύνων σύμβουλος της Hoper. «Οι ταξιδιώτες κερδίζουν έως και μια ολόκληρη μέρα διακοπών».

Ορισμένα πολυτελή ξενοδοχεία, όπως το πρόσφατα ανοιγμένο One&Only Kéa Island, προσφέρουν μεταφορά με ελικόπτερο για τους επισκέπτες τους με επιπλέον κόστος, και οι ταξιδιώτες με περιορισμένο χρόνο είχαν πάντα τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση ελικοπτέρων μέσω ιδιωτικών ναυλώσεων. Οι πτήσεις της Hoper, αντίθετα, είναι προγραμματισμένες - και όχι κατά παραγγελία - επομένως είναι πολύ λιγότερο ακριβές. Ένα ιδιωτικό τσάρτερ από την Αθήνα στη Μύκονο μπορεί να κοστίσει 2.775 ευρώ για μία θέση στην υψηλή περίοδο ζήτησης. Για μια τετραμελή οικογένεια που πετά με το Hoper, είναι περίπου 1.490 ευρώ σε παρόμοιες ώρες αιχμής - σε μια πολύ καλύτερη τιμή.

Η υπουργός Τουρισμού της χώρας, Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτηρίζει την υπηρεσία ως «μοναδικό βήμα» για τον ελληνικό τουρισμό. Αλλά ένα πλοίο μπορεί να εξακολουθεί να είναι μια πιο βολική επιλογή σε ορισμένες περιπτώσεις. Η Hoper για παράδειγμα πηγαίνει στη Μύκονο από την Αθήνα μόνο τρεις φορές την εβδομάδα τον Αύγουστο και γενικά υπάρχουν τέσσερα καθημερινά πλοία την υψηλή περίοδο από την Αθήνα, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Οι πτήσεις της Hoper αναχωρούν από το Κορωπί που απέχει 10 λεπτά οδικώς από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται σε πιο βολική τοποθεσία από το πιο μακρινό ακτοπλοϊκό λιμάνι, περίπου 50 λεπτά από το αεροδρόμιο. Ο στόλος αποτελείται από πέντε ελικόπτερα Robinson R44 και R66, το καθένα με τρία ή τέσσερα καθίσματα επιβατών και πιλοτήρια με πανοραμικά παράθυρα.

Η αεροπορική υπηρεσία ελικοπτέρων στα νησιά έρχεται καθώς η Ελλάδα γνωρίζει τεράστια τουριστική άνθηση. Το 2023 ήταν μια χρονιά ρεκόρ, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, με σχεδόν 33 εκατομμύρια επισκέπτες. Φέτος θα μπορούσε να σπάσει αυτό το ρεκόρ. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 18% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το «φράγμα» των 19 εκατ. επιβατών έσπασε η Ryanair τον Ιούνιο

Η σχέση των ελληνικών επιχειρήσεων με την τεχνητή νοημοσύνη και το πρόβλημα του AI Brain Drain

ΟΤΕ Estate: Χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1,15 δισ. ευρώ, έσοδα 57,5 εκατ. – Πού υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider