Mega deal 24 δισ. δολαρίων Cebu - Airbus για αγορά 150 αεροσκαφών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mega deal 24 δισ. δολαρίων Cebu - Airbus για αγορά 150 αεροσκαφών
Η αεροπορική Cebu Pacific κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία 24 δισ. δολαρίων με την Airbus για αγορά 152 αεροσκαφών μονού διαδρόμου.

Η αεροπορική Cebu Pacific κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία 24 δισ. δολαρίων με την Airbus για αγορά 152 αεροσκαφών μονού διαδρόμου (αεροσκάφη μικρότερα σε μέγεθος με χωρητικότητα έως 300 επιβάτες) σε τιμή καταλόγου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Πρόκειται για μία παραγγελία που η low - cost εταιρείας από τις Φιλιππίνες, χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη αγορά τζετ στην ιστορία της χώρας μέχρι στιγμής. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Cebu θα αγοράσει 102 αεροσκάφη A321neo, με option για άλλα 50 αεροσκάφη.

«Με την οριστικοποίησή της, η συμφωνία θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο για την τοπική αεροπορική βιομηχανία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cebu, Mike Szucs.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Cebu προηγουμένως εξέταζε για την επόμενη μεγάλη παραγγελία της, τόσο αεροσκάφη της Airbus όσο και της Boeing, ωστόσο η δεύτερη δεν κατάφερε να επικρατήσει. Η Cebu αναμένει να ολοκληρώσει τη συναλλαγή στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Cebu διαθέτει στόλο από περίπου 85 αεροσκάφη Airbus και μερικά μικρότερα αεροσκάφη ATR, καθώς και ένα ιστορικό παραγγελιών άνω των 30 αεροσκαφών από τον Ευρωπαίο κατασκευαστή.

«Ευχαριστούμε την Cebu Pacific για τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της στην Airbus και τα προϊόντα της και ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε τη σύμβαση», ανέφερε η Airbus σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη - ρεκόρ για την Revolut το 2023

Το «φράγμα» των 19 εκατ. επιβατών έσπασε η Ryanair τον Ιούνιο

Καταλύτης για την ανάπτυξη των ΜμΕ τα private equity funds – Κεφάλαια 4 δισ. θα διαχειρίζονται μέχρι το 2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider