Όμιλος Fourlis: Εδραιώνεται στο χώρο των logistics με σημαντικές επενδύσεις

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όμιλος Fourlis: Εδραιώνεται στο χώρο των logistics με σημαντικές επενδύσεις
Η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα και η δυνατότητα του να ικανοποιεί ποικίλες και διαφορετικές πελατειακές ανάγκες είναι χαρακτηριστικά που έχουν καθιερώσει τον Όμιλο Fourlis στον τομέα των logistics.

Οι συστάσεις είναι περιττές: Με επιτυχημένη παρουσία 75 περίπου ετών, ο όμιλος Fourlis αποτελεί ηγετική δύναμη στον τομέα του λιανικού εμπορίου τόσο στη χώρα μας όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω των πασίγνωστων brands «ΙΚΕΑ», «INTERSPORT» και «Holland Barrett».

Η υπεροχή του εκτείνεται και στον τομέα των logistics όπου έχει καθιερωθεί χάρη στην ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και τη δυνατότητα να ικανοποιεί ποικίλες και διαφορετικές ανάγκες πελατών.

Ο Όμιλος Fourlis επενδύει σε υποδομές και συστήματα αυτοματισμού στα κέντρα logistics που διαθέτει, προκειμένου να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες του που έχουν ως απώτερο σκοπό να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και περαιτέρω επέκτασή του και έχοντας πάντα ως γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση του καταναλωτή μέσα από πολλαπλά κανάλια.

Η «επέλαση» του ομίλου Fourlis στις υπηρεσίες logistics γίνεται με «όχημα» την Trade Logistics, η οποία παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής και, χρησιμοποιώντας σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού, εξυπηρετεί την omnichannel προσέγγιση του λιανικού εμπορίου, δηλαδή τόσο το δίκτυο φυσικών καταστημάτων όσο και των καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ποια είναι η Trade Logistics

H Trade Logistics ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάρτιο του 2008, με έδρα το Σχηματάρι Βοιωτίας ενώ από το 2022, λόγω των αυξημένων δραστηριοτήτων της, η εταιρεία εγκαινίασε και δεύτερη εγκατάσταση στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Στόχος της σήμερα είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση της omnichannel φιλοσοφίας, η αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών αλλά και του κόστους υλοποίησής τους, ενώ αποβλέπει και στην περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικότητας. Στον πυρήνα, όμως, της δραστηριότητάς της βρίσκεται η επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου Fourlis.

Με το εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της, τη χρήση της τεχνολογίας, καθώς και την εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων στον τομέα logistics, η Trade Logistics στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της μέσα από 3rd party συνεργασίες, παρέχοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της και σε εταιρείες εκτός του Ομίλου Fourlis.

Εξάλλου, η Trade Logistics πρόκειται να είναι υπεύθυνη για τη λειτουργική διαχείριση του 46ου Διεθνούς Κέντρου Διανομής (DC) της InterIKEA στον Ασπρόπυργο Αττικής, στα πλαίσια της συμφωνίας συνεργασίας του Ομίλου Fourlis με τη διεθνή εταιρεία για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου διεθνούς κέντρου διανομής προϊόντων, εμβαδού 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Η νέα μονάδα θα εφοδιάζεται μεταξύ άλλων και μέσω του λιμανιού του Πειραιά και θα εξυπηρετεί τις αγορές της ανατολικής Μεσογείου, καλύπτοντας σε πρώτη φάση τις ανάγκες των καταστημάτων IKEA στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιορδανία, στο Ισραήλ και στην Κύπρο. Στόχος είναι μελλοντικά να υποστηρίζει κι άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος. Το νέο DC αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του 2025.

Οι επενδύσεις

Το 2021 ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 18 εκατ. ευρώ του Ομίλου Fourlis στο Logistic Center στα Οινόφυτα και οι συμπληρωματικές υποδομές logistics που αναπτύσσονται για την ΙΚΕΑ στο Σχηματάρι, αποτελώντας τότε τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα σε αυτοματισμό, με σύγχρονη τεχνολογία ρομποτικής που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη με στόχο ταχύτερη και καλύτερη τροφοδοσία των καταστημάτων και γρηγορότερη ανταπόκριση στις ηλεκτρονικές παραγγελίες, ώστε ο Όμιλος να έχει συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στον εγχώριο και τον διεθνή ανταγωνισμό. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού. Τα συνολικά 18 εκατ. ευρώ που επενδύθηκαν στα δύο logistics centers ισχυροποίησαν τον Όμιλο και βοήθησαν στις νέες απαιτητικές συνθήκες της αγοράς.

Αυτή την στιγμή η εταιρεία εξυπηρετεί μέσα από τις δύο εγκαταστάσεις:

1. Υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής για τα καταστήματα ΙΚΕΑ (για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία), INTERSPORT (για Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία) και Holland & Barrett.

2. Αποστολή παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου απευθείας στους πελάτες για το e-shop της IKEA στην Ελλάδα, το e-shop της INTERSPORT σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης του Ομίλου και το e-shop της Holland & Barrett στην Ελλάδα.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η λειτουργία του Logistics Center στο Σχηματάρι είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, χαρακτηρίζοντας ακριβώς τις αρχές της βιωσιμότητας που διέπουν τον Όμιλο, καθώς έχει εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό σύστημα το οποίο καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider