Κάλυψη της Ideal ξεκίνησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με τιμή στόχο τα €8,5/μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάλυψη της Ideal ξεκίνησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με τιμή στόχο τα €8,5/μετοχή
Κάλυψη της IDEAL Holdings ξεκίνησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, με την χρηματιστηριακή εταιρεία να γίνεται η 3η κατά σειρά που καλύπτει την εισηγμένη μετά την Eurobank Equities και Pantelakis Securities.

Κάλυψη της IDEAL Holdings ξεκίνησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, με την χρηματιστηριακή εταιρεία να γίνεται η 3η κατά σειρά που καλύπτει την εισηγμένη μετά την Eurobank Equities και Pantelakis Securities.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, η IDEAL έχει μέχρι σήμερα καταγράψει ένα εντυπωσιακό track record καθώς έχει έως τώρα επενδύσει περίπου €250εκατ. έχοντας ένα καταγεγραμμένο IRR της τάξης του 58% και ένα MOIC (Money on Invested Capital) της τάξης του 2,9x.

Με αυτό το δεδομένο, υπολογίζεται ότι τα €130εκατ. περίπου που η IDEAL Holdings θα έχει διαθέσιμα μετά και την επίσημη ολοκλήρωση της πώλησης του βιομηχανικού της κλάδου (Astir & Coleus), θα δημιουργήσουν επιπλέον υπεραξίες για τους μετόχους της εισηγμένης.

Σύμφωνα με την Πειραιώς, η οποία έχει χρησιμοποιήσει προβλέψεις χαμηλότερες από αυτές του management, με κάποιες παραδοχές η τιμή στόχος μπορεί να κυμανθεί από τα €8,5μέχρι και τα €10,6 ανά μετοχή.

Πιο συγκεκριμένα η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ αποτιμά τον κλάδο της πληροφορικής αποτιμάται στα €172,4 εκατ. ή €3,6 ανά μετοχή και τον κλάδο των πολυκαταστημάτων στα €148,4 εκατ. ή €3,1 ανά μετοχή ενώ τα μετρητά διαθέσιμα από την πώληση του βιομηχανικού κλάδου τα υπόλοιπα €2,7 ανά μετοχή. Αφαιρώντας τον δανεισμό το κόστος της μητρικής και το κόστος συναλλαγών καταλήγει στα €8,5 ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υψηλή ανάπτυξη στην Ελλάδα με αστερίσκους από τη Wood

Ideal Holdings: 4η διανομή μετρητών σε μετόχους - 0,20 ευρώ ανά μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider