Citi: Στα 20,13 δισ. δολάρια τα έσοδα β' τριμήνου - Κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Στα 20,13 δισ. δολάρια τα έσοδα β' τριμήνου - Κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις
Στον απόχη της ανακοίνωσης, η μετοχή της προσυνεδριακά ενισχύεται 2,1%.

Η Citigroup ανακοίνωσε τα οικονομικά μεγέθη του δεύτερου τριμήνου πριν από την εκκίνηση της συνεδρίασης της Wall Street την Παρασκευή. Ειδικότερα, η μεγάλη αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,52 δολάρια ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για 1,39 δολ/μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 20,13 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση για 20,07 δισ. δολ. Στον απόχη της ανακοίνωσης, η μετοχή της προσυνεδριακά ενισχύεται 2,1%.

Παράλληλα, μπόρεσε να μειώσει τα έξοδα κατά 2% στα 13,35 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, αν και, για το έτος, είναι πιθανό να βρεθούν στο άνω άκρο του εύρους των 53,5 έως 53,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Nωρίτερα αυτό το μήνα συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν 136 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα στις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών των ΗΠΑ για «ανεπαρκή πρόοδο» στην επίλυση ορισμένων ζητημάτων.

Μεταξύ άλλων, η Citi είδε τις προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής της να εκτινάσσονται κατά 60% από πέρυσι, στα 853 εκατ. δολ. με το εν λόγω τμήμα της να εμφανίζει αύξηση γενικότερα 38% ετησίως στον τζίρο του. Την ίδια ώρα, τα έσοδά της από υπηρεσίες ήταν αυξημένα κατά 3% στα 4,7 δισ. δολάρια, ενώ περιόρισε τα λειτουργικά της κόστη κατά 2% στα 13,4 δισ.

Παράλληλα, τα έσοδα της Citi από τις αγορές ήταν επίσης αυξημένα κατά 6% στα 5,1 δισ. δολάρια με άλμα 37% στην διαπραγμάτευση μετοχών, ενώ στην τραπεζική ιδιωτών στις ΗΠΑ είδε αύξηση εσόδων 6% στα 4,9 δισ. «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν την πρόοδο που σημειώνουμε στην εκτέλεση της στρατηγικής μας και το όφελος του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού μας μοντέλου», δήλωσε η CEO, Τζέιν Φρέιζερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider