Apple: Ράλι 33% για τις πωλήσεις στην Ινδία - Έφτασαν τα 8 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Ράλι 33% για τις πωλήσεις στην Ινδία - Έφτασαν τα 8 δισ. δολάρια
Ρεκόρ πωλήσεων σχεδόν 8 δισ. δολαρίων πέτυχε μέσα σε ένα έτος Apple Inc. στην Ινδία, υπογραμμίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο που κατέχει πλέον ο κατασκευαστής iPhone σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Ρεκόρ πωλήσεων σχεδόν 8 δισ. δολαρίων πέτυχε μέσα σε ένα έτος η Apple στην Ινδία, γεγονός που υπογραμμίζει τον κυρίαρχο ρόλο που κατέχει πλέον ο κατασκευαστής iPhone σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Τα έσοδα της Apple στην Ινδία αυξήθηκαν περίπου 33% τους τελευταίους 12 μήνες (έως τον Μάρτιο), σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν είχε αναφέρει πωλήσεις ύψους 6 δισ. δολαρίων, με την πλειοψηφία των πωλήσεων να αντιστοιχούν στα ακριβά iPhones.

Η αύξηση αυτή σηματοδοτεί τη σταθερή πρόοδο της Apple στην προσπάθεια της να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, όπου οι καταναλωτές αποκτούν σταδιακά μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη λόγω της οικονομικής ανάπτυξης η οικονομία.

Ο αμερικανικός κολοσσός στοχεύει την αγορά της Ινδίας με στόχο να διαφοροποιήσει τις πηγές παραγωγής και εσόδων πέρα ​​από την αγορά της Κίνας, η οποία έχει γίνει πιο επικίνδυνη λόγω των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ.

Η αλλαγή στην Κίνα συνεχίζεται

Η αγορά της Ινδίας κυριαρχείται από κινεζικές συσκευές χαμηλού κόστους που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, με τα iPhones να αποτελούν μόλις το 3,5% περίπου των περίπου 690 εκατ. smartphones που χρησιμοποιούνται στη χώρα. Παρόλο που είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Apple, το έθνος της Ασίας αντιπροσωπεύει μόνο το 2% περίπου των πωλήσεων του τελευταίου έτους, ύψους 383 δισ. δολαρίων.

«Βλέπω την Ινδία ως μια απίστευτα συναρπαστική αγορά και είναι το σημείο εστίασης για εμάς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook, ο οποίος επισκέφτηκε την Ινδία πέρυσι για να ανοίξει τα δύο πρώτα Apple Stores της χώρας.

Τα έσοδα της Apple στην Κίνα συρρικνώθηκαν το τελευταίο έτος στα 72,6 δισ. δολάρια καθώς η οικονομία υπέστη ύφεση, αν και οι πωλήσεις iPhone ανέκαμψαν έντονα τους τελευταίους μήνες λόγω των μεγάλων εκπτώσεων διαθέσιμων στο λιανεμπόριο. Ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ώθησαν την εταιρεία να στραφεί περισσότερο προς την Ινδία ως την επόμενη αναπτυσσόμενη δύναμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Μικρότερη των προσδοκιών η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο

Swatch: Διψήφιες απώλειες για τη μετοχή μετά την «βουτιά» 70% στα κέρδη - «Πληγή» η κινεζική αγορά

Bitcoin: Ράλι 6% και υψηλά δύο εβδομάδων μετά την απόπειρα κατά του Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider