Macy’s: «Ναυάγιο» στις συνομιλίες με επίδοξους «μνηστήρες» – Κατρακύλα της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Macy’s: «Ναυάγιο» στις συνομιλίες με επίδοξους «μνηστήρες» – Κατρακύλα της μετοχής
Επεσήμανε πως είχε αμφιβολίες για την ικανότητα τους να χρηματοδοτήσουν το deal, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κατακρημνίζεται -13%.

Τίτλους τέλος στις συνομιλίες που διεξήγαγε με δύο πιθανούς αγοραστές έβαλε η Macy’s, διαμηνύοντας πως το ύψος της προσφοράς τους δεν ήταν ικανοποιητικό, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως είχε αμφιβολίες για την ικανότητα τους να χρηματοδοτήσουν το deal, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κατακρημνίζεται -13%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNBC,η Arkhouse Management και η Brigade Capital Management βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων εδώ και πάνω από επτά μήνες. Μάλιστα, η τελευταία προσφορά τους είχε φτάσει τα 24,80 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία περίπου στα 6,9 δισ. δολάρια.

Με σημερινή ανακοίνωση της η Macy’s υποστήριξε πως το ύψος της προσφοράς εξακολουθούσε να μην είναι ελκυστικό, προσθέτοντας πως η τελευταία πρόταση των επίδοξων επενδυτών δεν συνοδευόταν με ικανοποιητικές εγγυητικές που να διασφαλίζουν την αξιοπιστία της πρότασης. Πλέον η αλυσίδα θα εστιάσει στη δρομολόγηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει δρομολογήσει ο νέος CEO, Τόνι Σπρινγκ, αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Φεβρουάριο.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η πρόταση της Arkhouse και της Brigade στερείται βεβαιότητας χρηματοδότησης και δεν προσφέρει επιπρόσθετη αξία», δήλωσε ο επικεφαλής διευθυντής της Macy, Πολ Βάργκα. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει το κλείσιμο καταστημάτων που δεν πήγαιναν πολύ καλά, συνάμα με την ανανέωση όσων είχαν τις καλύτερες πωλήσεις. Υπολογίζεται ότι θα κλείσει έως και το 20% των καταστημάτων της αλυσίδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Group: «Ναι» σε διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,3% στις τιμές εκροών στη γεωργία - κτηνοτροφία τον Μάιο

Ο όμιλος Qualco εξαγόρασε το 70% της Middle Office

gazzetta
gazzetta reader insider insider