ΕΥΔΑΠ: Νέος μεγάλος διαγωνισμός με επίκεντρο τη Δυτική Αττική

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Νέος μεγάλος διαγωνισμός με επίκεντρο τη Δυτική Αττική
Στην ενίσχυση του υφιστάμενου κεντρικού τροφοδοτικού δικτύου ύδρευσης στη Δυτική Αττική, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις ζήτησης, προχωρά η ΕΥΔΑΠ. «Βγήκε» διαγωνισμός 31,5 εκατ. ευρώ - Τι περιλαμβάνει το έργο.

Στην ενίσχυση του υφιστάμενου κεντρικού τροφοδοτικού δικτύου ύδρευσης στη Δυτική Αττική, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις ζήτησης, προχωρά η ΕΥΔΑΠ. Προς την κατεύθυνση αυτή η εισηγμένη προκήρυξε έναν νέο διαγωνισμό, μεγάλο σε αξία για τα δεδομένα του είδους. Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «Ενίσχυση Κεντρικού Τροφοδοτικού Δικτύου Ύδρευσης της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. στη Δυτική Αττική – Κατασκευή Νέου Τροφοδοτικού Αγωγού», αξίας περίπου 31,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ στα 25,4 εκατ.).

Η εργολαβία αφορά την κατασκευή νέου τροφοδοτικού αγωγού για την ενίσχυση του υφιστάμενου κεντρικού τροφοδοτικού δικτύου ύδρευσης στη Δυτική Αττική, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις ζήτησης, λόγω της ένταξης στο σύστημα υδροδότησης της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. της νήσου Αίγινας αλλά και των οικισμών Κινέτας και Αλεποχωρίου. Ο νέος τροφοδοτικός αγωγός που θα κατασκευασθεί είναι χαλύβδινος (διαμέτρου Φ1000). Παράλληλα με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται και η κατασκευή μιας διακλάδωσης (με αγωγό διαμέτρου Φ700) από τον οικισμό Στρίφι έως τη Νέα Πέραμο. Το συνολικό μήκος των ενισχυτικών σωληνώσεων είναι 15.440 μέτρων περίπου. Η εκτιμώμενη διάρκεια της σύμβασης υλοποίησης του έργου είναι 36 μήνες. Η υποβολή προσφορών θα πραγματοποιηθεί έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2024 και η αποσφράγισή τους είναι προγραμματισμένη για τις 5 Σεπτεμβρίου 2024.

H όδευση του αγωγού ξεκινά από τον οικισμό Στρίφι και πραγματοποιείται κυρίως από τον παράδρομο της Αττικής Οδού. Στη συνέχεια, διέρχεται κάθετα στην Ολυμπία Οδό και ακολούθως οδεύει μέσω της Επαρχιακής Οδού Μεγάρων – Περαχώρας για να καταλήξει στη Νέα Πέραμο μέσω της Παλαιάς Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου. Στη διασταύρωση της ΠΕΟ με την οδό Ποσειδώνος ο νέος αγωγός Φ1000 συνδέεται με τον κλάδο Φ700 υδροδότησης των Μεγάρων. Η δεύτερη σύνδεση με τον υφιστάμενο Φ700 προβλέπεται στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων – Περαχώρας όπου γίνεται η σύνδεση με τον προβλεπόμενο αγωγό Φ700, ο οποίος εκκινεί ως διακλάδωση του Φ1000 από την οδό Ειρήνης. Οι αγωγοί στην έξοδό τους από την υφιστάμενη δεξαμενή φέρουν δικλείδες ασφαλείας, καθώς και στα τμήματα που γίνεται ο διαχωρισμός των τμημάτων προκειμένου να επιτευχθεί η διακοπή της υδροδότησης όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Επέκταση στην περιοχή

Γενικότερα η ΕΥΔΑΠ έχει βάλει στο στόχαστρο και την επέκταση στη Δυτική Αττική, πέραν των επενδύσεων π.χ. στην Ανατολική, που αποτελούν και την «κορωνίδα» του πλάνου. Όπως έχει αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χ. Σαχίνης, εκτός από τις επενδύσεις στην Ανατολική Αττική, προωθούνται αντίστοιχες και στη Δυτική, με 270 χλμ. δίκτυο ύδρευσης, 13.500 παροχές, 1 ΚΕΛ Μεγάρων, 96 χλμ. δίκτυο αποχέτευσης κ.α..

Την 1.9.2023, η ΕΥΔΑΠ παρέλαβε τα δημοτικά δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και το ΚΕΛ της πόλης των Μεγάρων καθώς και άλλα δημοτικά δίκτυα με τις συναφείς εγκαταστάσεις τους της ευρύτερης περιοχής. Το σύνολο των δικτύων ύδρευσης έχουν μήκος 270 χλμ. αγωγών και υδροδοτούν 13.500 παροχές. Αντίστοιχα, το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης των Μεγάρων και της περιοχής Νέας Περάμου έχει συνολικό μήκος 96 χλμ. αγωγών, στο οποίο περιλαμβάνονται περίπου 6.600 κατασκευασμένες εξωτερικές διακλαδώσεις ακινήτων. Στο ΚΕΛ Μεγάρων γίνεται δευτεροβάθμια επεξεργασία με απομάκρυνση αζώτου και απολύμανση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η τραπεζική αλλιώς - Ακολουθεί και άλλη... - Παίζονται οι καθυστερήσεις

Λιμένας Βόλου - ΤΑΙΠΕΔ: Πού θα κριθεί ο διαγωνισμός – Η «νίκη» Σαββίδη, η νομική «απάντηση» Goldair

Ρεύμα: Σχέδιο επιδοτήσεων λογαριασμών – Έκτακτη φορολόγηση των παραγωγών για κάλυψη κόστους

gazzetta
gazzetta reader insider insider