Ocado: Μείωσε σημαντικά τις ζημίες - «Άλμα» 14% της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ocado: Μείωσε σημαντικά τις ζημίες - «Άλμα» 14% της μετοχής
«Άλμα» περισσότερο από 12% σημειώνουν την Τρίτη οι μετοχές της βρετανικής αλυσίδας λιανικής τροφίμων Ocado,

«Άλμα» περισσότερο από 14% σημειώνουν την Τρίτη οι μετοχές της βρετανικής αλυσίδας λιανικής τροφίμων Ocado, αφού ανακοίνωσε σημαντική μείωση των απωλειών, καθώς η εισηγμένη εταιρεία σημείωσε «καλή πρόοδο» και είδε τις ταμειακές ροές να βελτιώνονται.

Τα τελευταία αποτελέσματα για το εξάμηνο έως τις 2 Ιουνίου 2024, αποκάλυψαν ότι ο όμιλος πραγματοποίησε ζημία 154 εκατ. λιρών, μια σημαντική πτώση από τις ζημιές των 290 εκατ. λιρών την ίδια περίοδο πέρυσι, αποτέλεσμα καλύτερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Αυτό διαμορφώθηκε από την ισχυρή αύξηση των εσόδων, που έφτασαν τα 1,5 δισ. λίρες, αυξημένα κατά 12,6% από το 2023.

Σύμφωνα ωστόσο με τους αναλυτές, η εταιρεία πρέπει να «εξετάσει σοβαρά τις επιλογές της» δεδομένων των καθυστερήσεων των έργων και των προκλήσεων ρευστότητας.

Η Ocado, η οποία ιδρύθηκε από τρεις πρώην τραπεζίτες της Goldman Sachs, «βλέπει» το μέλλον της ως κατασκευαστής αυτοματοποιημένων αποθηκών για σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, βασικοί πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής παντοπωλείου Kroger Co. και της Canada's Sobeys, έχουν επιβραδύνει την ανάπτυξη νέων αποθηκών, λόγω των καθυστερήσεων.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εξακολουθεί να προέρχεται από τη διαδικτυακή επιχείρηση παντοπωλείου που μοιράζεται με τη Marks & Spencer Group Plc, γνωστή ως Ocado Retail.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Στάινερ δήλωσε την Τρίτη ότι οι πελάτες πλέον ψωνίζουν ξανά μέσω διαδικτύου, αφού η εταιρεία «υπέφερε» όταν επέστρεψαν στα καταστήματα μετά την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hugo Boss: Υποβάθμιση του guidance για τις πωλήσεις του 2024 - Βουτιά για τη μετοχή

Apple: Ράλι 33% για τις πωλήσεις στην Ινδία - Έφτασαν τα 8 δισ. δολάρια

Swatch: Διψήφιες απώλειες για τη μετοχή μετά την «βουτιά» 70% στα κέρδη - «Πληγή» η κινεζική αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider