Hugo Boss: Υποβάθμιση του guidance για τις πωλήσεις του 2024 - Βουτιά για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hugo Boss: Υποβάθμιση του guidance για τις πωλήσεις του 2024 - Βουτιά για τη μετοχή
Η εταιρεία απέδωσε το πτωτικά αναθεωρημένο guidance σε «επίμονες μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις».

Η μετοχή της Hugo Boss σημειώνει πτώση άνω του 9% την Τρίτη, μετά την καθοδική αναθεώρηση του outlook των πωλήσεών της. Ο γερμανικός οίκος μόδας είναι η τελευταία προσθήκη στον κατάλογο των επιχειρήσεων στον τομέα των ειδών πολυτελείας, που προειδοποιεί για επίμονα «δεινά» κατά την τρέχουσα χρονιά.

Ειδικότερα, το brand μόδας από την Γερμανία επεσήμανε πως αναμένει ότι οι πωλήσεις για ολόκληρο το έτος θα αγγίξουν μέχρι και τα 4,35 δισ. ευρώ, σε μία υποβάθμιση των προοπτικών από την προηγούμενη πρόβλεψη που έκανε λόγο για τζίρο έως και 4,45 δισ. ευρώ. Η εταιρεία απέδωσε το πτωτικά αναθεωρημένο guidance σε «επίμονες μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις», ενώ χαρακτήρισε Κίνα και Βρετανία ως ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές.

«Λειτουργούμε σε μια περίοδο σημαντικής παγκόσμιας μακροοικονομικής αβεβαιότητας, η οποία επηρέασε επίσης την απόδοσή μας το δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Nτάνιελ Γκρίντερ. «Αν και ο χρόνος οποιασδήποτε μακροοικονομικής ανάκαμψης παραμένει αβέβαιος, η στρατηγική μας για συνεχή επένδυση στις ισχυρές μάρκες μας, BOSS και HUGO, μας δίνει εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να οδηγούμαστε σε ανάπτυξη πάνω και να κατακτούμε περαιτέρω μερίδιο αγοράς», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Space Hellas ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου

Κοντά σε χαμηλό τριετίας ο πληθωρισμός τροφίμων στη Βρετανία

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Βουτιά» 10% της Hugo Boss

gazzetta
gazzetta reader insider insider