Κοντά σε χαμηλό τριετίας ο πληθωρισμός τροφίμων στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε χαμηλό τριετίας ο πληθωρισμός τροφίμων στη Βρετανία
Ο βρετανικός πληθωρισμός θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει γύρω στον στόχο του 2% της BοE.

Ο πληθωρισμός των τροφίμων στη Βρετανία υποχώρησε σχεδόν σε χαμηλό τριετίας (σσ: από τον Σεπτέμβριο του 2021) συμπίπτοντας με την ταχύτερη αύξηση του μηνιαίου αριθμού των αγορών στα σούπερ μάρκετ μέχρι στιγμής φέτος, ενόψει της κρίσιμης απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) για το εάν θα μειώσει τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός των αυξήσεων των βρετανικών τιμών στα σούπερ μάρκετ επιβραδύνθηκε στο 1,6% έως τις 7 Ιουλίου σε σύγκριση με το 2023, σε περαιτέρω αποκλιμάκωση από το 2,1% του Ιουνίου. Ο βρετανικός πληθωρισμός θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει γύρω στον στόχο του 2% της BοE, η οποία την 1/8 θα αποφασίσει εάν θα μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Οι αγοραστές έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους από τότε που ο πληθωρισμός των τροφίμων σκαρφάλωσε στο 17% τον Μάρτιο του 2023, επιλέγοντας προϊόντα με έκπτωση ή σε προσφορά. Ωστόσο, πλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση αλλάζει, με τους καταναλωτές να πραγματοποιούν 2% περισσότερες «επισκέψεις» στα σούπερ μάρκετ, τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Βουτιά» 10% της Hugo Boss

Η Space Hellas ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου

Στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του ECOFIN ο Κωστής Χατζηδάκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider