Νέος CEO στην HSBC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος CEO στην HSBC
Ο κ. Ελχέντερι αντικαθιστά τον απερχόμενο επικεφαλής Νόελ Κουίν. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου η HSBC είχε ανακοινώσει την αποχώρηση Κουίν μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στο τιμόνι.

Τον διορισμό του Τζωρτζ Ελχέντερι στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) ανακοίνωσε η HSBC, με τον νέο επικεφαλής της βρετανικής πολυεθνικής να αναλαμβάνει καθήκοντα στις 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το CNBC. Ο κ. Ελχέντερι αντικαθιστά τον απερχόμενο επικεφαλής Νόελ Κουίν. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου η HSBC είχε ανακοινώσει την αποχώρηση Κουίν μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στο τιμόνι.

«Μετά από μια έντονη πενταετία, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για μένα να βρω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μου ζωής. Σκοπεύω να ακολουθήσω μια καριέρα χαρτοφυλακίου στο μέλλον» είχε αναφέρει. Ο Κουίν είχε αναλάβει CEO το 2019 και κλήθηκε να αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων, με πρώτη απ’ όλες την πανδημία κορονοϊού και τις αναταράξεις που προκάλεσε στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο 50χρονος αναλαμβάνει το ρόλο λιγότερο από δύο χρόνια μετά την προαγωγή του σε οικονομικό διευθυντή. Πριν από αυτό, ο γεννημένος στο Λίβανο, με γαλλική παιδεία τραπεζίτης είχε πάρει εξάμηνη άδεια, στην οποία πέρασε και μέρος του χρόνου του μαθαίνοντας μανδαρινικά. «Με τιμά βαθύτατα η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν να οδηγήσω αυτή τη σπουδαία τράπεζα στο μέλλον», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Προηγουμένως, ήταν συν-επικεφαλής του βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής της HSBC και πέρασε σχεδόν μια δεκαετία στον Κόλπο, όπου εργάστηκε σε διάφορους ρόλους προτού διευθύνει τις επιχειρήσεις της τράπεζας στη Μέση Ανατολή. Θα συνεχίσει στο ρόλο του οικονομικού διευθυντή κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και η ανακοίνωση για τον διάδοχό του στη θέση του CFO, απ’ όπου αποχωρεί, θα γίνει «εν ευθέτω χρόνω», δήλωσε η HSBC.

Ο ρόλος του διευθύνοντος συμβούλου της HSBC είναι μία από τις σημαντικότερες θέσεις στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα, δεδομένης της παγκόσμιας εμβέλειας των δραστηριοτήτων της τράπεζας, η οποία ενσωματώνει κόμβους στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Χονγκ Κονγκ, καθώς και σημαντικές δραστηριότητες σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κίνας και της Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεντβέντεφ: Κήρυξη πολέμου στη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

B&F: Έσπασαν το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις – Αίγυπτος, ΗΑΕ και Ασία οι νέες αγορές-στόχοι

POS: Ειδική σήμανση σε ταξί και λαϊκές αγορές για τις πληρωμές με κάρτες – Θα αναγράφεται και το τηλέφωνο για τις καταγγελίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider