Moody's: Προς αναβάθμιση Attica Bank και Παγκρήτια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moody's: Προς αναβάθμιση Attica Bank και Παγκρήτια
Σε διαδικασία αναθεώρησης για αναβάθμιση θέτει η Moody's τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της Attica Bank και της Παγκρήτιας, σε συνέχεια της συμφωνίας για τη συγχώνευσή τους. 

Σε διαδικασία αναθεώρησης για αναβάθμιση θέτει η Moody's τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της Attica Bank και της Παγκρήτιας, σε συνέχεια της συμφωνίας για τη συγχώνευσή τους.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, στην αναθεώρηση θα ληφθεί υπόψη ο βαθμός στον οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά το σχέδιο μετασχηματισμού και συγχώνευσης καθώς και ο όγκος και ο χρόνος της αναμενόμενης αύξησης κεφαλαίου από τους στρατηγικούς μετόχους των δύο τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Thrivest Holdings Ltd.

Επίσης, η αναθεώρηση θα εστιάσει στις λεπτομέρειες της τιτλοποίησης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) που θα πραγματοποιήσουν και οι δύο τράπεζες μέσω του Ηρακλή ΙΙΙ, που θα οδηγήσει σε εκκαθάριση των ισολογισμών και των δύο τραπεζών. Σύμφωνα με τη Moody's, στη συνέχεια θα αξιολογηθεί η φερεγγυότητα της κοινής οντότητας μετά την εκκαθάριση από τα NPEs και την αναμενόμενη αύξηση κεφαλαίου.

Επιπλέον, ο οίκος θα αξιολογήσει τυχόν κινδύνους γύρω από τη διαδικασία συγχώνευσης και πιθανές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η διοίκηση, τα επιχειρηματικά και αναπτυξιακά σχέδια της συγχωνευμένης τράπεζας, καθώς και τη δομή του ισολογισμού, την ανάληψη κινδύνων και τις δυνατότητες κερδών της.

Η Moody's σημειώνει πως η κίνηση αναθεώρησης έρχεται επίσης έπειτα από αναμενόμενες βελτιώσεις στο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης και στις πρακτικές διαχείρισης κινδύνων, καθώς οι αδυναμίες στην εταιρική διακυβέρνηση ήταν μεταξύ των βασικών αιτιών που οδήγησαν στην επιδείνωση του πιστωτικού προφίλ και των δύο τραπεζών στο παρελθόν, έχοντας ουσιώδη αρνητική επίπτωση στις αξιολογήσεις τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank - Deutsche Bank: Σύμβαση με την Jasper Wind για χρηματοδότηση 3 αιολικών πάρκων στη Λακωνία

Και εγένετο συμφωνία - Τι θα περιλαμβάνει το rebranding - Η απορρόφηση των πόρων του RRF

gazzetta
gazzetta reader insider insider