Nokia: Οι χαμηλότερες καθαρές πωλήσεις από το 2015 - «Βουτιά» 8% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nokia: Οι χαμηλότερες καθαρές πωλήσεις από το 2015 - «Βουτιά» 8% για τη μετοχή
Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη της φινλανδικής κατασκευάστριας κινητών συσκευών μειώθηκαν κατά ένα τρίτο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Βυθίζεται» 8% η μετοχή της Nokia στο Χρηματιστήριο της Φινλανδίας μετά από ανακοίνωση της εταιρείας για 32% πτώση στα λειτουργικά κέρδη δεύτερου τριμήνου λόγω της αδύναμης ζήτησης για εξοπλισμό 5G.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη της φινλανδικής κατασκευάστριας κινητών συσκευών μειώθηκαν κατά ένα τρίτο σε σχέση με ένα χρόνο πριν στα 423 εκατ. ευρώ, από 619 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

Επικαλούμενη την «συνεχιζόμενη αδυναμία της αγοράς» η Nokia ανέφερε ότι οι καθαρές πωλήσεις ελαττώθηκαν κατά 18% στα 4,47 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την LSEG, πρόκειται για τα χειρότερα επίπεδα από το 2015.

«Το σημαντικότερο αντίκτυπο είχε το δύσκολο έτος που διανύσαμε, κατά το οποίο κορυφώθηκε η ταχεία ανάπτυξη του 5G στην Ινδία, η οποία ευθύνεται για τα τρία τέταρτα της μείωσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Pekka Lundmark.

Ακόμη, προειδοποίησε ότι το τοπίο παραμένει «δύσκολο, καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί» στον τομέα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι 7% για τη μετοχή της Volvo μετά το «άλμα» στα κέρδη β' τριμήνου

TSMC: Αύξηση εσόδων κατά 40% στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider