Ryanair: Πτώση 46% στα τριμηνιαία κέρδη - «Βουτιά» άνω του 12% της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ryanair: Πτώση 46% στα τριμηνιαία κέρδη - «Βουτιά» άνω του 12% της μετοχής
Υποχωρεί τη Δευτέρα η μετοχή της Ryanair καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν κατά 46% και οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει τη Δευτέρα η μετοχή της Ryanair καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν κατά 46% και οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες.

H μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου υποχωρεί άνω του 12%.

Ο ιρλανδικός οικονομικός αερομεταφορέας ανέφερε ότι τα κέρδη μετά από φόρους τους τρεις μήνες έως το τέλος Ιουνίου - το πρώτο τρίμηνο της Ryanair - ανήλθαν σε 360 εκατομμύρια ευρώ (392 εκατομμύρια δολάρια), σημαντικά χαμηλότερα από τα 663 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Η Ryanair ανέφερε τους χαμηλότερους από το αναμενόμενο ναύλους και την περίοδο του Πάσχα, που έπεσε χρονικά στο προηγούμενο τρίμηνο, ως τους βασικούς λόγους για τη μείωση των κερδών.

Η μείωση σημειώθηκε παρά την αύξηση κατά 10% της επιβατικής κίνησης στα 55,5 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, όπως σημείωσε η Ryanair.

Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ryanair, Michael O'Leary, επισήμανε ότι οι ναύλοι αναμένεται επίσης να είναι χαμηλότεροι από το αναμενόμενο και τους επόμενους τρεις μήνες.

«Ενώ η ζήτηση για το δεύτερο τρίμηνο είναι ισχυρή, η τιμολόγηση παραμένει πιο ήπια από ό,τι περιμέναμε και τώρα αναμένουμε ότι οι ναύλοι για το δεύτερο τρίμηνο θα είναι ουσιαστικά χαμηλότεροι από το περασμένο καλοκαίρι (προηγουμένως αναμενόταν να είναι σταθεροί έως μέτρια ανοδικοί)», δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ideal: Εξαγόρασε το 75% της BlueStream - Ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο της Πληροφορικής 

Κάλυψη της Intrakat ξεκινάει η Euroxx με τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ

Οριακή μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας για τη Benetton Ελλάς – Ο διττός στόχος για το μέλλον

gazzetta
gazzetta reader insider insider