LVMH: Κάτω από τον πήχη τα έσοδα σε 2ο τρίμηνο και 1ο εξάμηνο - Χαμηλώνει ρυθμούς ο κλάδος μόδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LVMH: Κάτω από τον πήχη τα έσοδα σε 2ο τρίμηνο και 1ο εξάμηνο - Χαμηλώνει ρυθμούς ο κλάδος μόδας
Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) τόσο για το 1ο εξάμηνο του 2024, όσο και για το 2ο τρίμηνο.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) τόσο για το 1ο εξάμηνο του 2024, όσο και για το 2ο τρίμηνο. Ο κολοσσός της μόδας ανέφερε έσοδα 41,7 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2024, μειωμένα κατά 1%, και 20,9 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένα κατά 1% σε ετήσια βάση, υπολείποντας των μέσων εκτιμήσεων του 42,3 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο και 21,5 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο.

Η μετοχή υποχωρεί 2% ενώ η περιουσία του CEO, Μπερνάρ Αρνό μειώθηκε κατά 135 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Οι βασικοί επιχειρηματικοί όμιλοι του γαλλικού ομίλου πολυτελείας —κρασί, οινοπνευματώδη ποτά, μόδα, δερμάτινα είδη, αρώματα, καλλυντικά, ρολόγια και κοσμήματα— παρουσίασαν συνολική αύξηση 2% στα έσοδα.

Τα οργανικά έσοδα του τμήματος μόδας και δερμάτινων ειδών της LVMH αυξήθηκαν κατά 1% στο τρίμηνο και 6% στο εξάμηνο, χάρη στη συνεχή επιτυχία των αρωμάτων Dior's Sauvage και J'adore. Η πτώση του πρώτου τριμήνου στα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά, καθώς και σε ρολόγια - κοσμήματα συνεχίστηκε, λόγω της χαμηλής ζήτησης στην Κίνα και της υποαπόδοσης της Tiffany & Co., την οποία η LVMH αγόρασε «αλλά δεν έχει ακόμη επιτύχει την επιθυμητή ανάκαμψη για παροχή σταθερών αναπτυξιακών αποτελεσμάτων» όπως αναφέρεται.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα αποτελέσματα δείχνουν σαφή επιβράδυνση σε σχέση με πέρυσι, όταν η μονάδα σημείωσε αύξηση των εσόδων κατά 21% το δεύτερο τρίμηνο. Το τμήμα της LVMH που περιλαμβάνει την εταιρεία λιανικής πώλησης καλλυντικών Sephora σημείωσε αύξηση κατά το ήμισυ περίπου από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πατέλης: Χωρίς τη συμφωνία Attica - Παγκρήτιας θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων

Eurobank: Οι αποφάσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης - Πώς θα διανεμηθεί το μέρισμα

Η Intracom Telecom εξελίσσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα του 5G

gazzetta
gazzetta reader insider insider