Banco Santander: Κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο ξεπερνώντας τις προβλέψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Banco Santander: Κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο ξεπερνώντας τις προβλέψεις
Κέρδη ρεκόρ σημείωσε η Banco Santander το δεύτερο τρίμηνο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κυρίως λόγω της υψηλής απόδοσης των δύο βασικών αγορών της τράπεζας, την Ισπανία και την Βραζιλία

Κέρδη ρεκόρ σημείωσε η Banco Santander το δεύτερο τρίμηνο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κυρίως λόγω της υψηλής απόδοσης των δύο βασικών αγορών της τράπεζας, την Ισπανία και την Βραζιλία. Επίσης, βελτίωσε τις προοπτικές της για αύξηση της αποδοτικότητας και των εσόδων.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 20% στα 3,2 δισ. ευρώ (3,5 δισ. δολ.) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το προηγούμενο έτος, όπως ανέφερε η τράπεζα την Τετάρτη. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τα 3,13 δισ. ευρώ που «έβλεπαν« οι αναλυτές.

Στην Βραζιλία οι τράπεζες επωφελούνται από τα χαμηλότερα επιτόκια, ενώ και στην Ισπανία έχουν επηρεαστεί από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Η τράπεζα που εδρεύει στην ομώνυμη ισπανική πόλη, ξεπέρασε για λίγο την BNP Paribas SA νωρίτερα φέτος και έγινε η πιο πολύτιμη τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των κερδών ρεκόρ και των αυξημένων σχεδίων επιστροφής κεφαλαίων στους επενδυτές. Πρόσφατα έθεσε προς πώληση μη στρατηγικές επιχειρηματικές μονάδες ενώ προωθεί περαιτέρω στη χρηματοδότηση των καταναλωτών μέσω μιας συμφωνίας με την Apple Inc.

Η Santander είχε «την καλύτερη αναλογία απόδοσης των τελευταίων 15 ετών» στο 40,6% το τρίμηνο, δήλωσε η πρόεδρος Ana Botin.

Η οικονομική απόδοση οδηγεί την τράπεζα να αυξήσει τις προοπτικές για διάφορες βασικές μετρήσεις, όπως την απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων σε πάνω από 16% από 16% και την αύξηση εσόδων σε υψηλό μονοψήφιο από μεσαίο μονοψήφιο.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές έχουν επικεντρωθεί στον αντίκτυπο της αστάθειας στη Βραζιλία και το Μεξικό, δύο αγορές «κλειδιά» για την Santander.

«Τόσο το μεξικάνικο όσο και το βραζιλιάνικο νόμισμα έχουν υποτιμηθεί 9% έως 10% έναντι του ευρώ» το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Inigo Vega, αναλυτής μετοχών της Jefferies International Ltd.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ζημίες στο τρίμηνο για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια - Τι έφταιξε

Αδύναμα κέρδη στο β' τρίμηνο για Tesla - Πτώση για τη μετοχή

Visa: Ράλι 10% στα έσοδα γ' τριμήνου - Στα 4,87 δισ. δολάρια τα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider